«Παγώνει» σήμερα η Υγεία!

  • Iatropedia
Απεργίες, στάσεις εργασίας, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και επισχέσεις συνθέτουν το απεργιακό δελτίο της ημέρας. Με προσωπικό ασφαλείας δημόσια νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ.

Σε απεργιακό κλοιό θα βρίσκεται σήμερα η υγεία, καθώς οι εργαζόμενοι του κλάδου διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση των παροχών, τις ελλείψεις σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και υλικά, αλλά και τη μη καταβολή δεδουλευμένων.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν δημόσια νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ και προνοιακές μονάδες, στο πλαίσιο της στάσης εργασίας που έχει κηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ, από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει 4ωρη στάση εργασίας, 11 το πρωί με 3 μετά το μεσημέρι, στον τομέα της υγείας για Αττική και Θεσσαλονίκη, στην οποία συμμετέχουν νοσοκομειακοί γιατροί σε Αθήνα και Πειραιά , ενώ παράλληλα προγραμματίζεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Μαβίλη.

Στη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υγειονομικών Υπαλλήλων του ΕΟΠΥΥ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της υγείας.

Την ίδια ώρα, 24ωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι φυσικοθεραπευτές, αντιδρώντας στον αποκλεισμό τους από τη χορήγηση του ανθυγιεινού επιδόματος, ενώ σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται γιατροί σε πάνω από 45 νοσοκομεία της χώρας, διεκδικώντας την καταβολή δεδουλευμένων εφημεριών.