Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ: Οι Έλληνες φυσικοθεραπευτές βοηθούν στην ένταξη στην κοινωνία

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία δίνει την ευκαιρία στους οργανισμούς, στη κοινωνία και στις κυβερνήσεις να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα, στις πολιτικές και στις δυνατότητες τους. Οι φυσικοθεραπευτές με εκατομμύρια εργατοώρες παρεμβάσεων ανά τον κόσμο, αποδεδειγμένα συμβάλλουν στη μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων σε κάθε άτομο με αναπηρία και αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα βοηθήματα για την ισότιμη ένταξη τους στη κοινωνία.

Η Διοικούσα Επιτροπή του Περιφερειακού τμήματος Αττικής του Ν.Π.Δ.Δ «Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών» καλεί την πολιτεία όχι μόνον να σταματήσει τώρα την συνεχή υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τα άτομα με αναπηρία αλλά να τις αναπτύξει στηρίζοντας έμπρακτα τις δομές που παρέχονται υπηρεσίες αποκατάστασης με αύξηση του προϋπολογισμού και προσλήψεις στις δομές υγείας που υπολειτουργούν λόγω της υποστελέχωσης.

Όπως αναφέρουν, «κατανοούμε τα προβλήματα τους. Παλεύουμε καθημερινά δίπλα τους για τη μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων τους. Βελτιώνουμε την καθημερινότητα τους».