Π. Τρόντζας για τον ΙΣΑ: Τι θα κάνει ο συνδυασμός για το Δ.Σ!

  • Iatropedia
Σημαντικές ήταν οι απώλειες που υπέστη ο Γιώργος Πατούλης στις πρόσφατες εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Μάλιστα όπως καθιστά σαφές ο Παναγιώτης Τρόντζας -εκ μέρους του συντονιστικού της παράταξης «ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ» τα αποτελέσματα έδειξαν σημαντική μείωση της διοικούσας παράταξης του κ. Πατούλη (από 50,7% και 9 έδρες το 2011 σε 35,4% και 6 έδρες το 2014). Αναφερόμενος στο ρόλο που θα κληθεί να παίξει η παράταξη «ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ» για την συγκρότηση προεδρείου στον Ι.Σ.Α ο κ Τρόντζας ''συνομιλούμε με όλους για όλα έχοντας επίγνωση της μικρής μας δύναμης αλλά και της δυναμικής που έχει η κίνηση μας''.

Αναφερόμενος ο Παναγιώτης Τρόντζας στο πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα του ιατρικού Συλλόγου Αθηνών επισημαίνει ότι ''ο συνδυασμός «ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ» κατήλθε στις εκλογές του ΙΣΑ για να προωθήσει τις ρηξικέλευθες προτάσεις μας για το σύστημα υγείας.

Κύριο χαρακτηριστικό η σύνδεση των ελεύθερων επαγγελματιών με τις δημόσιες δομές υγείας, η κρίση-αξιολόγηση και η δυνατότητα μη αποκλειστικής απασχόλησης για του ιατρούς στο ΕΣΥ και στο ΠΕΔΥ. Τα αποτελέσματα έδειξαν σημαντική μείωση της διοικούσας παράταξης του κ. Πατούλη (από 50,7% και 9 έδρες το 2011 σε 35,4% και 6 έδρες το 2014)''. Και συνεχίζει ο κ. Τρόντζας:

''Παραμένει όμως μακράν η πρώτη δύναμη ενώ οι φιλοδοξίες της παράταξης που υποστήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ ψαλιδίστηκαν στο 15,12% και στις 2 έδρες μόνο. Η ΝΙΚΙ του φιλόδοξου κ. Ελευθερίου που θέλησε να υποκαταστήσει τον κ. Πατούλη περιορίστηκε στο 11,83% και σε 2 έδρες.''

Εμείς λάβαμε 315 ψήφους για το ΔΣ του ΙΣΑ (3,76%) και 1 έδρα (Ευριπίδης Μπιλιράκης) καθώς και 340 ψήφους για τον ΠΙΣ (4,1%) και 1 εκλέκτορα (Θανάσης Αποστολόπουλος).

Σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα ο κ. Τρόντζας τονίζει ότι ''θεωρούμε επιτυχές το αποτέλεσμα δεδομένου ότι ξεκινήσαμε την προεκλογική μας εκστρατεία μόλις ένα μήνα πριν τις εκλογές χωρίς κομματικό ή άλλο μηχανισμό στήριξης ενώ οι θέσεις μας για το σύστημα υγείας ήταν αιχμηρές και ξεβόλευαν πολλούς''.

Όσο αφορά το κριτήριο για τις επόμενες κινήσεις του συνδυασμού «ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ» ο κ. Τρόντζας καθιστά σαφές ότι είναι ακριβώς η προώθηση των προτάσεων μας. Πρέπει να δούμε με ποιους υπάρχουν συμπτώσεις και πως μπορούν να προωθηθούν καλύτερα οι θέσεις μας. Συνομιλούμε με όλους για όλα έχοντας επίγνωση της μικρής μας δύναμης αλλά και της δυναμικής που έχει η κίνηση μας.

Για το τι μέλλει γενέσθαι ο κ. Τρόντζας επισημαίνει ότι τελικά όμως η σύνθεση του νέου Προεδρείου του ΔΣ του ΙΣΑ πρέπει να μην αποτελέσει σύμπραξη ετερόκλητων δυνάμεων με αντιθετικές θέσεις μόνο και μόνο για αλλαγή προσώπων. Και καταλήγει:

''Χρειάζεται μία ελάχιστη συμφωνία για τη μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας, τις εργασιακές σχέσεις των ιατρών και το ρόλο του ΙΣΑ και του ΠΙΣ. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να συμβάλουμε στη δημιουργία ενός παραλυτικού μορφώματος με αριστερίστικα χαρακτηριστικά, χωρίς σεβασμό στο εκλογικό αποτέλεσμα, που θα πάει το Σύλλογο πολλά χρόνια πίσω στην εποχή της φοιτητικής αθωότητας. Σε κάθε περίπτωση χρειαζόμαστε έναν ΙΣΑ δυναμικό, σοβαρό, διεκδικητικό αλλά όχι έρμαιο προσωπικών ή κομματικών φιλοδοξιών.