Π. Πολάκης: Από τα 340 δις δημόσιο χρέος, τα 84,5 δις προέρχονται από την Υγεία

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
H περίοδος πριν από τον Ιανουάριο του 2015 ήταν κατά τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη γεμάτη κακοδιαχείριση και σκάνδαλα. Όπως δήλωσε μάλιστα σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Αιγάλεω «τα έχουμε βάλει με πολύ χοντρά συμφέροντα και έτσι θα συνεχίσουμε»...

Όπως υποστήριξε ο κ. Πολάκης στην ομιλία του, από το 1996 ως το 2010 έγινε γλέντι με το δημόσιο χρήμα στο χώρο της Υγείας, καθώς από τα 340 δισεκατομμύρια ευρώ δημόσιο χρέος, τα 84,5 δισεκατομμύρια προέρχονται από την Υγεία, όπως τόνισε. Δεν παρέλειψε βέβαια να κάνει ειδική αναφορά στο ΚΕΕΛΠΝΟ λέγοντας ότι εκεί «γινόταν διακίνηση μαύρου χρήματος προς συγκεκριμένες εταιρείες αλλά και ΜΜΕ».

Ένα άλλο παράδειγμα κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος κατά τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας ήταν οι 23 θερμικές κάμερες για τη γρίπη που τοποθετήθηκαν σε αεροδρόμια: Με ανώτατο κόστος αγοράς 700.000 ευρώ, αγοράστηκαν αντί 7,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Και επισήμανε ότι στον αντίποδα όλων των παραπάνω, η σημερινή κυβέρνηση υπερδιπλασίασε τις αμοιβές των καθαριστριών και όμως την ίδια στιγμή, μειώθηκε η δαπάνη. «Πώς βγαίνει το πρόγραμμα;», αναρωτήθηκε. «Η απάντηση είναι πολύ απλή, δεν κλέβουμε». Για να καταλήξει, «θα τσακίσουμε τα συστήματα διαπλοκής και της υπερτιμολόγησης».

Όσο για τον απολογισμό δύο ετών διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στον χώρο της ΥΓείας,  αναφέρθηκε στην αύξηση της χρηματοδότησης για τα νοσοκομεία και τον ΕΟΠΥΥ, την πρόσληψη μόνιμου και μη μόνιμου προσωπικού, ενώ η μεγαλύτερη, με ταξική χροιά, παρέμβαση -όπως είπε- ήταν αυτή της κάλυψης των ανασφάλιστων πολιτών.