Π. Κουρουμπλής: «Σε 3 χρόνια η Υγεία δεν θα θυμίζει αυτό το διαλυμένο σύστημα»

  • Iatropedia
Σίγουρος ότι όλα θα αλλάξουν προς το καλύτερο στην Υγεία μέσα σε μια 3ετία από σήμερα χάρη στις προσλήψεις και τις πολιτικές που εφαρμόσθηκαν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίστηκε ο απερχόμενος υπουργός Υγείας, Π. Κουρουμπλής σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Ο κ. Κουρουμπλής χαρακτήρισε τις εκλογές αυτές διλημματικές και μέγα λάθος «την επιλογή της δραπέτευσης» κάποιων μελών του ΣΥΡΙΖΑ. Συμπληρώνει μάλιστα ότι ο πρωθυπουργός, Α. Τσίπρας μπορεί να …»ακουστεί» πλέον ακόμη και από τον πολιτικό χώρο της Νέας Δημοκρατίας και εκτιμά ότι ήδη έχουν δρομολογηθεί αλλαγές που θα βελτιώσουν το σύστημα Υγείας, εφόσον εφαρμοστούν.

Την ίδια ώρα, δηλώνει ότι θα πρέπει να οργανωθεί Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, να ενισχυθεί ο θεσμικός επαναπροσδιορισμός της λειτουργίας των νοσοκομείων και να προχωρήσουν οι αλλαγές στο Φάρμακο. Και εκτιμά ότι ο ρόλος της επιτροπής διαπραγμάτευσης είναι πολύ σημαντικός για τις δαπάνες στην Υγεία, όπως και η υλοποίηση του rebate όγκου που επιστρέφει στα κρατικά ταμεία 140 εκατ. ευρώ ως ισοδύναμο για την κατάργηση των 5 ευρώ που απαίτησαν οι Θεσμοί.

«Αυτός ο χρόνος θα είναι δύσκολος, αλλά να ξέρετε ότι στα επόμενα 2-3 χρόνια η Υγεία δεν θα θυμίζει σε τίποτα αυτό το διαλυμένο σύστημα που παραλάβαμε», δήλωσε χαρακτηριστικά και παραδέχτηκε ότι μεγάλο αγκάθι στην Υγεία παραμένει η έλλειψη στελεχών και οργανωμένου μηχανογραφικού συστήματος, καθώς και η απουσία χάρτη Υγείας.

Ο Π. Κουρουμπλής εξάλλου, δεν έκρυψε την πικρία του για την κριτική που δέχτηκε από πρώην στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία χαρακτήρισαν προεκλογικού χαραχτήρα τις προσλήψεις που ανακοινώθηκαν πρόσφατα… «Έχω στεναχωρηθεί. Μαζί τις εξαγγείλαμε και τις υπερασπίζονταν κι αυτοί. Ατυχής στιγμή. Θεωρώ ότι είναι πολύ άδικο. Είναι προσλήψεις που εξαγγέλθηκαν το Μάρτιο» σχολίασε.