Π. Κουρουμπλής: «Οι εταιρίες προμήθειας ασθενοφόρων κοιτούν μόνο το συμφέρον τους»

  • Iatropedia
"Η ίδια εταιρεία έδωσε στη Θεσσαλονίκη 44.000 ευρώ το όχημα και 48.000 στο υπουργείο. Και δεν μπορώ να διαπραγματευτώ γιατί η προκήρυξη δεν το προβλέπει. Παρά ταύτα είπαμε να πάρουμε την πολιτική ευθύνη αλλά σας λέω ότι έχουμε μπλέξει" είπε ο κ. Κουρουμπλής σε παράγοντες της Υγείας στην Θεσσαλονίκη αναφερόμενος στον διαγωνισμό για την προμήθεια ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

«Έχουμε μπλέξει με εταιρείες οι οποίες πραγματικά το μόνο που αντιλαμβάνονται είναι το προσωπικό τους συμφέρον και κινδυνεύουμε να χαθούν τα χρήματα από αυτό τον παραλογισμό που τους διακατέχει». Αυτά δήλωσε ο ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας για τον διαγωνισμό ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ σε σύσκεψη φορέων στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης.

Και ο κ. Κουρουμπλής πρόσθεσε: «Έφερα το θέμα στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων και πρέπει να τονίσω και να αναγνωρίσω ότι όλα τα κόμματα έδειξαν κατανόηση να βρεθεί ένας τρόπος να εξουσιοδοτηθεί ο υπουργός να προχωρήσει στα πλαίσιο της νομιμότητας… Αλλά δυστυχώς ο διαγωνισμός έγινε με τέτοιο τρόπο που δεν μπορώ να διαπραγματευτώ μαζί τους γιατί θα κατηγορηθώ ότι το υπουργείο δωροδοκείται»!