Π. Κουρουμπλής: Από την 1η Μαίου λήψη των «ακριβών» φαρμάκων από τα νοσοκομειακά φαρμακεία

  • Iatropedia
Αποκαλυπτικός ήταν ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στην ραδιοφωνική εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στα parapolitika τόσο για τα διαθέσιμα των δημόσιων νοσοκομείων όσο για την φαρμακευτική κάλυψη των πολιτών με σοβαρές ασθένειες που κάνουν λήψη "ακριβών" φαρμάκων. Όσο για τα προβλήματα με τις πληρωμές των φαρμακοποιών, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι δόθηκαν στον ΕΟΠΥΥ 500 εκατ. ευρώ αντί των 1,2 δισ ευρώ, αλλά το υπυοργείο Υγείας διαχειρίζεται την κατάσταση και θα βρει λύση...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Μιλώντας στο Νίκο Ευαγγελάτο ο υπουργός Υγείας ξακαθάρισε ότι «εμείς έχουμε ανάγκη να πληρώσουμε τις τρέχουσες ανάγκες. Η κυβέρνηση δεν θα αφήσει τα νοσοκομεία ούτε ώρα χωρίς χρηματοδότηση. Αυτά είναι υπερβολές και ακρότητες».

Και πρόσθεσε ότι από τα 90 νοσοκομεία, τα 85 δεν έχουν χρήματα διαθέσιμα να δώσουν…

Ο κ. Κουρουμπλής σχολίασε στην εκπομπή του κ. Ευαγγελάτου ότι η «η ΝΔ για άλλη μια φορά συνελήφθη αδιάβαστη. Δεν διαβάζουν τεμπελιάζουν. Δεν υπάρχει πουθενά ρητή εντολή δική μου για μεταφορά των διαθεσίμων των νοσοκομείων είναι τυπική διαβίβαση της ΠΝΠ προς τον υπηρεσιακό παράγοντα».

Όσο για τα νοσοκομειακά , αποκαλούμενα και ως «ακριβά» φάρμακα, δηλαδή τα φάρμακα που απευθύνονται σε σοβαρά και χρόνια πάσχοντες (καρκινοπαθείς, άτομα με σκλήρυνση κατά πλάκας κ.ά.), θα τα προμηθεύονται οι ασθενείς στο εξής εύκολα, χωρίς ταλαιπωρία από τα φαρμακεία των δημόσιων νοσοκομείων.

Να θυμίσουμε ότι τα νοσοκομεία στερούνται την τελευταία 5ετία συχνά αυτών των φαρμάκων λόγω μειωμένων προϋπολογισμών με αποτέλεσμα οι ασθενείς να τα προμηθεύονται από τα λιγοστά φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, ταξιδεύοντας σε μεγάλα αστικά κέντρα και στην συνέχεια περιμένοντας επί ώρες σε ουρές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εγκύκλιο με κανόνες για την προμήθεια φαρμάκων ετοιμάζει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής