Π. Κουρουμπλής από Λάρισα: «Πλήρης εγκατάλειψη του συστήματος…»

  • Iatropedia
Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας επισκέφτηκε χθες βράδυ ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής. Αυτός ήταν ο πέμπτος σταθμός στην περιοδεία που πραγματοποιεί από την περασμένη Παρασκευή στην βόρεια Ελλάδα ώστε να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

«Ό,τι πω θα εκληφθεί ως υπερβολή. Εγώ δεν μπορώ να σας περιγράψω το τι ακούω… υπάρχει μια πλήρη εγκατάλειψη του συστήματος… Πλήρης εγκατάλειψη του συστήματος!», σχολίασε σε τοπικά ΜΜΕ ο υπουργός Υγείας περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της χώρας.

Σχολίασε δε ότι «υπάρχουν δεκάδες κλινικές που είναι στα όρια, όταν λέμε στα όρια δεν λέμε ότι λείπει ένας γιατρός… στα όρια ότι παραιτούνται οι γιατροί γιατί δεν αντέχουν να σηκώσουν το βάρος, γιατί έχουν μείνει ένας άνθρωπος το πολύ δυο σε κλινικές που έχουνε αιχμή. Αυτό το πράγμα πρέπει να αντιμετωπιστεί…»!

Μάλιστα όταν ρωτήθηκε αν γίνεται αυτό το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί και μάλιστα άμεσα ο υπουργός Υγείας ήταν απόλυτος λέγοντας «γίνεται! Όλα γίνονται… αν υπάρχει πολιτική βούληση όλα γίνονται».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποιες είναι οι προτεραιότητες του νέου υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή