Ουρηθρίτιδα: Αυτά είναι τα συμπτώματα

  • Iatropedia
Η ουρηθρίτιδα είναι η φλεγμονή της ουρήθρας. Η ουρήθρα είναι ο σωλήνας που συνδέει την ουροδόχο κύστη προς το εξωτερικό του σώματος και περιλαμβάνει το άνοιγμα στο άκρο του πέους. Τόσο τα ούρα, όσο και το σπέρμα περνούν μέσα από την ουρήθρα.

Ουρηθρίτιδα μπορεί να προκληθεί από τα μικρόβια που προκαλούν τα Σεξουαλικά Μεταδιδόμενες Νοσήματα (ΣΜΝ), ή τα μικρόβια που προκαλούν λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος (μολύνσεις της ουροδόχου κύστης) και τα συμπτώματα αυτών των παθήσεων μπορεί να είναι παρόμοια.

Οι άνδρες μεταξύ 20-35 ετών διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την ανάπτυξη μολυσματικής ουρηθρίτιδας, όπως και οι άνδρες που έχουν πολλαπλές σεξουαλικές συντρόφους ή όσοι εμπλέκονται σε συμπεριφορές υψηλού κινδύνου, όπως η μη χρήση προφυλακτικών και η πρωκτική επαφή στο σεξ.

Πώς θα καταλάβετε αν έχετε ουρηθρίτιδα

Το “κάψιμο” και ο πόνος κατά την ούρηση είναι κλασικά συμπτώματα της ουρηθρίτιδας. Μπορεί, επίσης, να αισθάνεστε την ανάγκη για ούρηση πιο συχνά από το κανονικό. Άλλα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν κνησμό, ευαισθησία ή πρήξιμο στο πέος, πόνο με τη σεξουαλική επαφή, καθώς και αίμα στα ούρα ή/και στο σπέρμα.

-Ορισμένες λοιμώξεις μπορεί επίσης να συνοδεύονται με εκκρίσεις/απαλλαγή από το πέος. Υπάρχει ακόμα περίπτωση να έχετε επώδυνα έλκη (μικρές πληγές) στα γεννητικά σας όργανα (ουρηθρίτιδα έρπη), μια άλλη σεξουαλικά μεταδιδόμενη ασθένεια.

-Η απλή ουρηθρίτιδα δεν προκαλεί πυρετό ή σοβαρή ασθένεια. Εάν όμως εξαπλωθεί σε άλλα όργανα του γεννητικού ή ουροποιητικού συστήματος ή στην κυκλοφορία του αίματος, μπορεί να οδηγήσει στα ακόλουθα:

-Πόνος πλάτης

-Κοιλιακό άλγος

-Υψηλός πυρετός

-Ναυτία

-Εμετός

-Πρησμένες αρθρώσεις και άλλα συμπτώματα της νόσου σε όλο το σώμα

http://www.emedicinehealth.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προστατίτιδα: Δείτε τα συμπτώματα SOS!

Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα: Γνωρίστε τα μέσα από φωτογραφίες