Ουρές στα Κέντρα Υγείας για ένα φάρμακο!

  • Iatropedia
Ουρές, εκνευρισμός αλλά και αναστάτωση επικρατούν σε πολλά κέντρα υγείας της χώρας τις τελευταίες ημέρες καθώς πολλοί ασθενείς εξαιτίας της σύγχυσης που επικρατεί με τον ΕΟΠΥΥ σπεύδουν στις κοντινότερες μονάδες υγείας για να λάβουν συνταγές για τα φάρμακά τους.

Η αναστάτωση που έχει προκληθεί το τελευταίο διάστημα από την πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα της Υγείας αλλά και τη δυσλειτουργία του φορέα παροχών υγείας τον ΕΟΠΥΥ οδηγεί όλο και περισσότερους ασφαλισμένους στα Κέντρα Υγείας για να εξυπηρετηθούν.

Αποτέλεσμα να δημιουργείται σε πολλά από αυτά ένας πρωτοφανής συνωστισμός αλλά και ατελείωτες ουρές.

Οι γιατροί σε πολλά κέντρα υγείας είναι σε απόγνωση καθώς δεν μπορούν πλέον να εξυπηρετήσουν τους οργισμένους ασθενείς που πηγαίνουν για να πάρουν συνταγές φαρμάκων αλλά και για να κάνουν απλές ιατρικές εξετάσεις.

Τα μηνύματα είχαν φθάσει πάντως εδώ και καιρό στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας καθώς οι γιατροί είχαν διαμηνύσει ότι δε θα υπογράψουν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ (συνεπώς με όλα τα Ταμεία) εάν δεν αλλάξει το καθεστώς αμοιβών τους που έχει καθορισθεί.

Παρ αυτά η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δε φρόντισε να επιλύσει τα προβλήματα με αποτέλεσμα να έχει ξεκινήσει επίσημα τη λειτουργία του ο ΕΟΠΥΥ και ακόμη οι ασθενείς να μη γνωρίζουν που να απευθυνθούν ακόμη και για τα απαραίτητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

μόλις 2400 γιατροί στον ΕΟΠΥΥ

η φτώχια «τρώει» τα ιδιωτικά