Όταν ο υπουργός αγνοεί ότι…χάνει το κτίριο του! Η έκπληξη του Α.Λυκουρέντζου για την πώληση του κτιρίου στο Μαρούσι

  • Iatropedia
Όταν δε γνωρίζεις τι συμβαίνει στο ίδιο σου το …σπίτι, είναι μάλλον δύσκολο να εξυγιάνεις το …ξένο σπίτι δηλαδή το ΕΣΥ. Η έκπληξη του υπουργού ότι πωλείται το κτίριο του υπουργείου Υγείας.

Η αποκάλυψη του iatropedia ότι πωλείται το νέο και σύγχρονο κτίριο του υπουργείου Υγείας στο Μαρούσι, φαίνεται ότι δεν εξέπληξε μόνο τους εργαζόμενους στην υγεία αλλά και τον ίδιο τον υπουργό Υγείας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ανδρέας Λυκουρέντζος είχε άγνοια ότι πωλείται το σύγχρονο κτίριο του Αμαρουσίου, όπου κανείς υπουργός δεν έχει προλάβει να εγκατασταθεί ακόμη επειδή απαιτούνται εργασίες.

Μάλιστα πηγές αναφέρουν ότι υπήρξε επικοινωνία με υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης για να …διασταυρωθεί η είδηση.

Όμως η κυβέρνηση στο πλαίσιο της αναζήτησης πόρων έχει βγάλει στο …σφυρί ότι κτίριο υπάρχει και δεν υπάρχει. Έστω κι αν το συγκεκριμένο οίκημα, το πληρώνει ο ελληνικός λαός εδώ και χρόνια με αμέτρητα κονδύλια για τη συντήρηση του. Και όλα αυτά τη στιγμή που οι υπηρεσίες που στεγάζονται (ΕΚΕΠΥ και ΕΟΠΥΥ) δεν καλύπτουν ούτε το μισό της επιφάνειας του κτιρίου. Το υπόλοιπο απλά μένει άδειο και αναξιοποίητο.

Είναι ενδεικτικό ότι το κτίριο φιγουράρει ανάμεσα στα πρώτα “φιλέτα” που προωθεί προς πώληση το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ). Ακόμη και στην επίσημη ιστοσελίδα του Ταμείου.

Μέχρι στιγμής τιμή δεν έγινε γνωστή, αναζητούνται όμως απεγνωσμένα επενδυτές που θα αναλάβουν να αξιοποιήσουν το κτίριο και να δώσουν φυσικά και το απαραίτητο ρευστό στην κυβέρνηση.

Το κτίριο στο Μαρούσι έχει κατασκευασθεί το 2003 και έχει συνολική δομημένη επιφάνεια 28865.50τ.μ. Διαθέτει έξι ορόφους και δύο υπόγεια επίπεδα.

Τώρα, που θα πάει το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ αν πωληθεί, παραμένει άγνωστο…

Δήμητρα Ευθυμιάδου