Όταν η αγάπη θεραπεύει την κρίση! Παραδόθηκαν δωρεάν 80.000 φάρμακα για ανασφάλιστους

  • Iatropedia
Τελικά τα φάρμακα φαίνεται ότι δε θεραπεύουν μόνο ασθένειες αλλά και τις πληγές που δημιουργεί η κρίση. Σκευάσματα αξίας 1 εκατ. ευρώ παρέδωσαν οι υπεύθυνοι της εταιρείας Pfizer στο ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Φιλανθρωπικού Οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για τις ανάγκες των φτωχών ανασφάλιστων ασθενών του Ιατρείου.

Ένα φορτηγό γεμάτο «αγάπη» και 80.000 φάρμακα για ανασφάλιστους παρέδωσε η εταιρεία Pfizer Hellas στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Φιλανθρωπικού Οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των φτωχών συνανθρώπων μας που πλέον δεν μπορούν ούτε τις βασικές θεραπείες να καλύψουν.

Και μπορεί οι περισσότεροι να θεωρούν ότι πρόκειται για ένα …επικοινωνιακό τέχνασμα, αλλά καθημερινά πολίτες από όλη την Αττική συγκεντρώνονται στο κοινωνικό ιατρείο για να πάρουν τη θεραπεία τους. Οι περισσότεροι είναι άνθρωποι που μέχρι πρότινος είχαν τα πάντα, αλλά πλέον η κρίση και τα μνημόνια τους έχουν στερήσει ακόμη και τη δυνατότητα να αγοράσουν απλά φάρμακα ευρείας χρήσης.

Ανάμεσα στα δεκάδες κιβώτια που παρέδωσε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Pfizer Αντώνης Φουστέρης στον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας Γιώργο Πατούλη ήταν και αυτά με φάρμακα με βιολογικούς παράγοντες, μονοκλωνικά αντισώματα, νευροληπτικά και άλλα φάρμακα πολύ υψηλού κόστους που θα χορηγηθούν σε χρόνιους ανασφάλιστους ασθενείς με Alzheimer και άλλες νευροψυχιατρικές διαταραχές, σε ασθενείς με Νεανική Ιδιοπαθή αρθρίτιδα και άλλα αυτοάνοσα νοσήματα. Παράλληλα, η δωρεά των φαρμάκων περιλαμβάνει αντιβιοτικά και φάρμακα καθημερινής ανάγκης, καθώς και εμβόλιο κατά του πνευμονόκοκκου για την ανοσοποίηση βρεφών και παιδιών.

Τα χιλιάδες φάρμακα της εταιρείας Pfizer παράδοθηκαν από τον υπεύθυνο επικοινωνίας της εταιρείας Αντώνη Φουστέρη στον πρόεδρο του ΙΣΑ Γιώργο Πατούλη

Με βάση τις τελευταίες έρευνες περίπου1 στους 3 ασθενείς κουρεύει τα φάρμακά του λόγω κρίσης.

Να σημειωθεί ότι προϋποθέσεις για τη δωρεάν χορήγηση φαρμάκων είναι η πιστοποίηση των φτωχών ανασφάλιστων πολιτών με ετήσιο εισόδημα κάτω από 10.000 ευρώ και η προσκόμιση πρόσφατης ιατρικής συνταγής προκειμένου να δοθούν τα δωρεάν φάρμακα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στα …Τάρταρα ο ΕΟΠΥΥ! Οι προειδοποιήσεις, η κόντρα Άδωνι και οι απειλές για λουκέτο! Τι θα γίνει με τον Οργανισμό

Έτοιμη η κινητικότητα για τα ψυχιατρικά νοσοκομεία! Πότε βγαίνουν οι λίστες

Η κρίση γερνάει την Ελλάδα! Πόσα χρόνια χάνουμε από τα μνημόνια

''Βρέξει – χιονίσει η κινητικότητα θα γίνει'' απάντησε ο Άδωνις στους γιατρούς