Όταν…γερνάει το ΕΣΥ! Έως τα 67 θέλουν να εργάζονται οι Διευθυντές των Νοσοκομείων

  • Iatropedia
Την παράταση της συνταξιοδότησής τους ζητούν από τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη οι Διευθυντές του ΕΣΥ ώστε να φύγουν αργότερα από την εργασία τους στα νοσοκομεία. Αντιδράσεις από τον κλάδο.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Έντονες αντιδράσεις στους νοσοκομειακούς γιατρούς προκαλεί η πρόταση της «Εταιρείας Συντονιστών Διευθυντών του ΕΣΥ» στον υπουργό Υγείας, να παίρνουν σύνταξη όχι στα 65 όπως ορίζει ο νόμος αλλά στα 67 έτη.

Αίτημα που προκαλεί ερωτηματικά δεδομένου ότι η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης σε όλους τους κλάδους προκαλεί προστριβές με την κυβέρνηση.

Ωστόσο οι εκπρόσωποι των Διευθυντών του ΕΣΥ σε συνάντηση που είχαν με τον Άδωνι Γεωργιάδη ζήτησαν να παίρνουν αργότερα σύνταξη, αίτημα που ακούστηκε θετικά από τον υπουργό Υγείας.

Το αίτημα των Διευθυντών του ΕΣΥ δημιουργεί ωστόσο και ζητήματα ανανέωσης του προσωπικού στα νοσοκομεία τη στιγμή μάλιστα που σήμερα λόγω τρόικας οι προσλήψεις νέων επιστημόνων που γίνονται αντιστοιχούν σε 10 συνταξιοδοτήσεις ανά μία πρόσληψη.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ) διά του προέδρου τους Δημήτρη Βαρνάβα σημειώνουν: «Πιθανόν οι συγκεκριμένοι έχουν ανακαλύψει το ελιξίριο της αιώνιας νεότητας. Εμείς οι υπόλοιποι κοινοί θνητοί, θεωρούμε ότι στην ηλικία των 65 ετών δεν μπορούμε και δεν αντέχουμε να παρέχουμε αξιόπιστες υπηρεσίες υγείας και οφείλουμε ν΄ αποσυρθούμε, ώστε να υπάρξουν θέσεις εργασίας για νεότερους συναδέλφους μας, οι οποίοι μη βρίσκοντας εργασία στην Ελλάδα παίρνουν των ομματιών τους και ξενιτεύονται».

Μάλιστα ο κ.Βαρνάβας μιλά για πλεονεξία και ιδιοτέλεια καλώντας την κυβέρνηση: «να μην ενδίδει στις επικίνδυνες ανοησίες ελάχιστων ιδιοτελών, τόσο στο ζήτημα των ιδιωτικών ιατρείων, όσο και στο ζήτημα του ορίου συνταξιοδότησης, διότι πρόκειται για μείζονα ζητήματα δημοσίου συμφέροντος, στα οποία κριτήριο δεν μπορεί να είναι η πλεονεξία και η αμετροέπεια ορισμένων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ολομέτωπη επίθεση Άδωνι στο ΣΥΡΙΖΑ για τα φάρμακα! «Δώστε τον κατάλογο με διαφημίσεις από εταιρείες»

Έρχεται κινητικότητα στα νοσοκομεία της περιφέρειας! Τι είπε ο Άδωνις

Στα «όπλα» από σήμερα γιατροί και εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ! Ξεκινά τριήμερο λουκέτο στα πολυϊατρεία

Οι εργαζόμενοι στο Δρομοκαίτειο «έχτισαν» την είσοδο! Καβγάς Άδωνι με συνδικαλιστές