Ώστε η άσκηση αδυνατίζει; Χοντρός μύθος!

  • Iatropedia
Οι σωστές τροφές και όχι η σωματική άσκηση είναι το μυστικό για να μην παχαίνουμε, σύμφωνα με τρεις ειδικούς επιστήμονες οι οποίοι υποστηρίζουν ότι το να τρώμε όσο θέλουμε και ό,τι θέλουμε αρκεί να γυμναζόμαστε, είναι ένας μύθος που δημιούργησαν οι εταιρείες τροφίμων για να… πουλάνε.

Σε κοινό άρθρο τους στο περιοδικό British Journal of Sports Medicine, εξηγούν ότι αν θέλει κανείς να αποφύγει τις καρδιοπάθειες, τον διαβήτη και την άνοια που συνδέονται με την παχυσαρκία, πρέπει να ελέγχει τι τρώει. Η σωματική άσκηση μπορεί γενικώς να κάνει καλό, ωστόσο δεν «καταπολεμά» την παχυσαρκία. Μόνο η αποφυγή κατανάλωσης ζάχαρης και υδατανθράκων βοηθά στο αδυνάτισμα.

Ο καρδιολόγος Δρ. Aseem Malhotra, ένας από τους τρεις επιστήμονες που υπογράφουν το άρθρο, καταφέρεται ευθέως κατά της βιομηχανίας τροφίμων και λέει ότι πρέπει να σταματήσει η σύνδεση των σπορ με τα αναψυκτικά και το φαστ-φουντ και ότι η «εικόνα» αυτή είναι σαφώς παραπλανητική. Διότι ακόμα κι αν δεν γυμνάζεται κανείς, αποφεύγοντας τα φαστ-φουντ και τα αναψυκτικά και γενικά τη ζάχαρη και τους υδατάνθρακες, αδυνατίζει. «Δεν πρέπει να δίνουμε το μήνυμα», λέει, «ότι τα αποτελέσματα της κακής διατροφής μπορούμε να τα διορθώσουμε με την σωματική άσκηση». Όπως εξηγεί, είναι πολύ πιο απλό: πρέπει να τρώμε σωστά –και λιγότερο!