Ορκίστηκε ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας Θάνος Δημόπουλος- Στις 19.00 απόψε η τελετή παράδοσης

  • Iatropedia
Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών και καθηγητής Ιατρικής, Θάνος Δημόπουλος, ανέλαβε σήμερα την θέση του υπηρεσιακού υπουργού Υγείας συμμετέχοντας στην ορκομωσία που τελέστηκε στο Προεδρικό Μέγαρο στη 1 το μεσημέρι.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Ορκίστηκε με θρησκευτικό όρκο (και 3 μέλη της με πόλιτικό) η υπηρεσιακή κυβέρνηση η οποία αποτελείται από 16 μέλη με αποστολή την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών την 20ή Σεπτεμβρίου.

Η ορκωμοσία έγινε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και της υπηρεσιακής Πρωθυπουργού Βασιλικής Θάνου, η οποία ορκίστηκε χθες το βράδυ.

Ο κ. Δημόπουλος έχει πλούσιο ερευνητικό έργο με περισσότερες από 700 δημοσιεύσεις σε περιοδικά, 23.688 βιβλιογραφικές αναφορές και πλήθος διεθνών διακρίσεων.

Είναι καθηγητής και ερευνητής, αλλά και μέλος της Επιτροπής Σύνταξης Διεθνών Περιοδικών. Έχει ειδίκευση στην παθολογία, την αιματολογία και την παθολογική ογκολογία, ενώ είναι μέλος πολλών επιστημονικών εταιρειών.

Στον τελευταίο κατάλογο του οργανισμού Thomson Reuters για τους επιστήμονες διεθνούς φήμης και επιρροής, τοποθετείται στο 1% παγκοσμίως με χιλιάδες επιστημονικές αναφορές στο έργο του.