Ορίζεται νέος Γ.Γ. στο υπ.Υγείας! Ποιος θα αναλάβει

  • Iatropedia
Εκτός από νέο υπουργό, η οδός Αριστοτέλους αποκτά σύντομα και νέο Γενικό Γραμματέα.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Νέος Γενικός Γραμματέας στο υπουργείο Υγείας αναμένεται να ορισθεί τις επόμενες ημέρες δεδομένης της αποχώρησης του Πελοπίδα Καλλύρη λόγω των εκλογών στην τοπική αυτοδιοίκηση. Από τότε που αποχώρησε ο κ.Καλλύρης η θέση παραμένει κενή γι αυτό και ήδη στο Μέγαρο Μαξίμου ετοιμάζονται για το νέο πρόσωπο.

Άλλωστε οι Γενικοί Γραμματείς μπορεί να προτείνονται συνήθως από τον υπουργό, αλλά το πράσινο φως για το διορισμό τους δίνεται από το Μέγαρο Μαξίμου με έγκριση από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν πως το πρόσωπο που «παίζει» να αναλάβει είναι ο Μπάμπης Καραθάνος, μέχρι πρόσφατα σύμβουλος του Άδωνι Γεωργιάδη για θέματα φαρμάκων (καθότι φαρμακοποιός στο επάγγελμα) αλλά κατά βάση στενός φίλος και συνεργάτης του Μακη Βορίδη.

Η θέση του είχε προταθεί και επί Άδωνι Γεωργιάδη αλλά δεν την είχε αποδεχθεί. Πηγές αναφέρουν πως αν τελικώς το Μέγαρο Μαξίμου πει το «ναι» στην επιλογή του Μάκη Βορίδη ο κ.Καραθάνος θα αναλάβει τη θέση.

Πάντως αν τελικώς καθίσει στην καρέκλα του Γενιού Γραμματέα, όλα δείχνουν πως θα παραμείνει ταυτόχρονα και σύμβουλος του νέου υπουργού σε θέματα φαρμάκων έστω άτυπα καθότι γνωρίζει καλά τις τελευταίες εξελίξεις σε θέματα φαρμακευτικής πολιτικής.

Βέβαια την τελευταία στιγμή τίποτε δεν αποκλείεται καθώς είναι πιθανό το ΠΑΣΟΚ να διεκδικήσει τη θέση αν και θεωρείται απίθανο. Εξάλλου η άλλη Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας η Χριστίνα Παπανικολάου, προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Με ενοχλήσεις στο στομάχι στο Ιπποκράτειο ο Βενιζέλος! Τι λένε οι γιατροί

Ο θυμός Άδωνι και οι …ντρίπλες Βορίδη! Ο τσακωμός και το άγνωστο παρασκήνιο του ανασχηματισμού

Δείτε τη νέα πολιτική Βορίδη σε φάρμακα, γιατρούς και φαρμακοποιούς! Τι θα κάνει ο νέος υπουργός

«Καλωσόρισμα» Μάκη με …απεργίες από γιατρούς-εργαζόμενους! Τι διεκδικούν