Ώρα μηδέν για τα νοσοκομεία της Αχαίας- Ξέμειναν από βηματοδότες

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Και να ήταν μόνο τα νοσοκομεία της Πάτρας που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, θα ήταν σχετικώς καλά! Εδώ και δυο χρόνια οι βηματοδότες φτάνουν με το...σταγονόμετρο ακόμα και σε μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας με δεκάδες ασθενείς στην αναμονή!

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ήδη έχουν παρουσιαστεί προβλήματα, ενώ στον «Άγιο Ανδρέα» λέγεται ότι υπάρχει μόνο ένας βηματοδότης για να καλυφθούν οι ανάγκες…

Το πρόβλημα των ελλείψεων αναμένεται μάλιστα να διογκωθεί αφού οι αντιπρόσωποι των εταιρειών έχουν ήδη σταματήσει να ανταποκρίνονται στις παραγγελίες αντιδρώντας στην απόφαση του Παρατηρητηρίου Τιμών να καθορίσει τιμή για την προμήθεια των βηματοδοτών η οποία είναι απαγορευτική!

Έτσι, ένας βηματοδότης που στοίχιζε μέχρι πέρσι περί τα 800 ευρώ, τώρα αποφασίστηκε να στοιχίζει 400 ευρώ, τιμή που όπως διαμηνύουν οι εταιρείες είναι απαγορευτική για την πώλησή του.

Το αποτέλεσμα είναι, οι γιατροί στις καρδιολογικές κλινικές των δύο μεγάλων νοσοκομείων της Πάτρας να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες και να αναγκάζονται να στέλνουν ασθενείς εκτός Πατρών για να σωθούν..

Αλλά ενώ κάποιοι αποδίδουν την νέα τιμή προμήθειας βηματοδοτών από την αρμόδια επιτροπή, σε λάθος, υπάρχουν κάποιοι άλλοι που εκτιμούν ότι η επιλογή της συγκεκριμένης τιμής έγινε για λόγους περιορισμού των δαπανών εν πολλοίς αυθαίρετα…

Να σημειώσουμε ότι οι βηματοδότες που τοποθετούντο 5 χρόνια πριν στους ασθενείς και στοίχιζαν ακριβότερα, ήταν πιο προηγμένης τεχνολογίας, μικρού μεγέθους και μεγάλης διάρκειας ζωής. Στο βωμό της κρίσης ωστόσο, το ΕΣΥ σταμάτησε την προμήθεια αυτών των σύγχρονων βηματοδοτών αλλά έφτασε στο άλλο άκρο, να προμηθεύεται υποδεέστερους και τώρα πια καθόλου αφού έριξε τις τιμές και σε αυτούς.