Ώρα απολογίας για τον Ανδρέα Μαρτίνη και τη σύζυγό του – Κατηγορούνται για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
Μαρτίνη
Το κατώφλι του ανακριτή διαφθοράς, Νίκου Τσιρώνη, προκειμένου να απολογηθεί, περνάει σήμερα Παρασκευή (20.05.2016) ο πρώην πρόεδρος του ΔΣ του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», Ανδρέας Μαρτίνης και η σύζυγος του, Γεωργία, οι οποίοι κατηγορούνται για το κακούργημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών τους, ο ανακριτής διαφθοράς και ο αρμόδιος εισαγγελέας γνωμοδοτήσεων, θα αποφασίσουν για τη περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση, εάν, δηλαδή, θα κριθούν προφυλακιστέοι ή εάν θα αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Στον πρώην πρόεδρο του ΔΣ του «Ερρίκος Ντυνάν» αποδίδεται πως έλαβε μίζα ύψους 3.130.850 από τη γερμανική εταιρία «Hospitalia International GmbH» προκειμένου να της ανατεθεί η προμήθεια νοσοκομειακού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού του νοσοκομείου. Το ζευγάρι αρνείται την κατηγορία του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος που αντιμετωπίζει (σ. σ. για την απάτη δεν τους ασκήθηκε δίωξη καθώς έχει παραγραφεί) και υποστηρίζει πως τα επίμαχα χρήματα προέρχονται από την οικογενειακή περιουσία της Γεωργίας Μαρτίνη, καθώς και πως είναι νόμιμα και φορολογημένα.

Στον Ανδρέα Μαρτίνη ο ανακριτής αποδίδει πως: «με την ιδιότητα του προέδρου του ΔΣ κατείχε, διαχειρίσθηκε και χρησιμοποίησε περιουσία εν γνώσει ότι προέρχεται από το έγκλημα της απάτης ενώ παράλληλα χρησιμοποίησε τον ελληνικό και διεθνή χρηματοπιστωτικό τομέα με σκοπό να προσδοθεί νομιμοφάνεια στα έσοδα».

Διαβάστε περισσότερα στο Newsit.gr