Η ομηρία- κοροϊδία συνεχίζεται για τους εργαζόμενους μέσω ΟΑΕΔ στα νοσοκομεία

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Οι 3.150 προσληφθέντες μέχρι τώρα μέσω ΟΑΕΔ στα νοσοκομεία σε λίγους μήνες απολύονται. Ήδη διανύουν τον 6ο μήνα μετά την πρόσληψή τους.

Και όπως καταγγέλλουν από το ΠΑΜΕ, «δεν φτάνει μόνο η ανασφάλεια στη δουλειά, δεν φτάνει που έκαναν να πληρωθούν αρκετούς μήνες, δεν φτάνει που σε πολλούς ακόμα οι υπερωρίες είναι απλήρωτες, δεν φτάνει που δεν μπορούν να αρρωστήσουν αφού η αναρρωτική άδεια δεν πληρώνεται και μετά από πέντε μήνες δουλειάς είναι ΑΚΟΜΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ!!!

Για να θεωρηθεί κάποιος ασφαλισμένος πρέπει να έχει τουλάχιστον 50 ένσημα, γι’αυτό δεν πανηγύριζε πρόσφατα η κυβέρνηση;;!! ΟΜΩΣ, παρότι η μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων αυτών έχει ξεπεράσει ακόμη και τα 125 ένσημα (25 ένσημα τον μήνα) που απαιτεί το ΙΚΑ, παραμένουν ανασφάλιστοι με ότι αυτό συνεπάγεται: σε περίπτωση νοσηλείας και αναρρωτικής μένουν απλήρωτοι, ενώ πληρώνουν από την τσέπη τους ό,τι και η μεγάλη μάζα των ανασφάλιστων σε εξωνοσοκομειακή περίθαλψη (φυσικοθεραπείες, πληρωμές σε γιατρούς συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ κι όλες τις εργαστηριακές εξετάσεις που αναγκάζονται εκ των πραγμάτων να κάνουν εκτός νοσοκομείου).

Επειδή η Κυβέρνηση, ΟΑΕΔ και νοσοκομεία συνιστούν για όλους μια ενιαία κρατική οντότητα, επειδή έχουν ενημερωθεί ξανά και ξανά και οι υπουργοί Υγείας και η κεντρική διοίκηση του ΟΑΕΔ και πολλές διοικήσεις νοσοκομείων, άραγε τι σκέφτονται να κάνουν για τα παραπάνω;

Το λέμε ξεκάθαρα: και αυτοί οι συνάδελφοι είναι μέρος όλων των φτωχών λαϊκών στρωμάτων που προσέφεραν στην Κυβέρνηση τα «χρυσοφόρα» ματωμένα πλεονάσματα. Καλούμε όλους τους συναδέλφους συσπειρωμένοι στο σωματείο να διεκδικήσουν όλα όσα τους ανήκουν, όλα όσα παράγονται με το δικό τους κόπο και μαζί με τους άλλους εργαζόμενους να πετάξουν στον κάλαθο των αχρήστων τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα περί «δίκαιης ανάπτυξης» και περί «δικαιωμάτων των εργαζομένων στην υγεία».