“Ολυμπία”, ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ για τον καρκίνο στην εγκυμοσύνη

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
ολυμπία
Η Ολυμπία στα 33 της χρόνια και ήδη 3 μηνών έγκυος, μαθαίνει πως έχει καρκίνο στον πνεύμονα.

Πρόκειται για σπάνιο και ξεχωριστό ιατρικό περιστατικό. Μετά από πολλές αμφιταλαντεύσεις και δυσκολίες, θα κρατηθεί το έμβρυο και θα γεννηθεί ένα υγιέστατο μωρό, ο Παναγιώτης.

Τέσσερις μήνες μετά τον τοκετό και ενώ ο καρκίνος καλπάζει, με πρωτοβουλία του γιατρού της, Ιάκωβου Άντζελ, οι κάμερες και οι άνθρωποι πίσω από το μοναδικό αυτό ντοκιμαντέρ μένουν 4 μέρες κοντά στην Ολυμπία και την οικογένεια της, καταγράφοντας ό,τι μπορούν και ό,τι η κατάσταση, τους επέτρεπε.

Το αποτέλεσμα είναι ένα πραγματικά μοναδικό ταξίδι που αναδεικνύει με ανάγλυφο τρόπο τις δυσκολίες και το θάρρος απέναντι στην επάρατη νόσο…

“Ήταν πολύ δύσκολο, γιατί δεν ήξερε κανείς ποιον θα έπρεπε να σώσει. Αν θα έπρεπε να σώσει την Ολυμπία ή αν θα έπρεπε να σώσει το παιδί. Ή αν θα προσπαθούσε να σώσει και τους δύο και αν θα μπορούσε τελικά να κάνει κάτι από όλα αυτά”, λέει ο κ.Άντζελ.

“Είμαι καλά και είμαι ευτυχισμένη. Μου δίνει πάρα πολύ κουράγιο το μωρό μου, ο Παναγιώτης. Όταν είμαστε καλά λέμε, έλα μωρέ, εντάξει… Όταν, όμως, λες, έχω καρκίνο, κάθε ώρα, κάθε στιγμή πρέπει να τη χαρώ”, λέει η Ολυμπία στην ταινία.

Το ντοκιμαντέρ του Σταύρου Ψυλλάκη, “Ολυμπία”, συμμετείχε στο 17ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και όσοι επιθυμούν μπορούν να το δουν απόψε, στις 23:00 το βράδυ στην ΕΡΤ2.