Ολοκληρώθηκαν οι κρίσεις και μετατατάξεις γιατρών από ΕΟΠΥΥ σε ΕΣΥ για την 6η ΥΠΕ

  • Iatropedia
Δημοσιεύτηκε το πολυπόθητο ΦΕΚ για την μετάταξη των οδοντιάτρων της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας) στο ΕΣΥ μετά από την σχετική αξιολόγησή τους από αρμόδια επιτροπή της ΥΠΕ.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Κυρίως οδοντίατροι αλλά και παθολόγοι, καρδιολόγοι, ουρολόγοι, γενικοί χειρουργοί, παιδίατροι, νευρολόγοι και μαιευτήρες- γυναικολόγοι περιλαμβάνονται στους 231 που είδαν τα ονόματά τους στο ΦΕΚ 429 της 6ης Μαίου να μετατάσσονται από τον ΕΟΠΥΥ, στο ΕΣΥ… Πρόκειται για τους γιατρούς των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ)που επέλεξαν να κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία και να παραμείνουν με μόνιμη σχέση εργασίας στην δημόσια Υγεία.

Όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ, «μετά την συνεδρίαση του Πενταμελούς Συμβουλίου Αξιολόγησης ιατρών Ε.Σ.Υ. της 6ης Υ.ΠΕ. Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας, το πρακτικό της αριθμ. 1/17−12−2014 συνεδρίασης του Πενταμελούς Συμβουλίου Αξιολόγησης ιατρών Ε.Σ.Υ. της 6ης Υ.ΠΕ. Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας σχετικά με την αξιολόγηση των ιατρών του ΠΕΔΥ και την ένταξή τους στον κλάδο ιατρών Ε.Σ.Υ., διαπιστώνεται:

Α. Η αυτοδίκαιη μετατροπή των διακοσίων τριάντα μία (231) οργανικών θέσεων μόνιμων και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του κλάδου ΠΕ Ιατρών / Οδοντιάτρων που συστάθηκαν στις Διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών με τις διατάξεις της αριθμ. Γ.Π./οικ.18936/26−2−2014 (Φ.Ε.Κ. 485/τ.Β΄/27−2−2014) απόφασης Υπουργών Υγείας − Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, στις οποίες μεταφέρθηκαν / μετατάχθηκαν ιατρικό, οδοντιατρικό προσωπικό του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., κατ’ εφαρμογή των

διατάξεων του Ν. 4238/2014, όπως ισχύει, σε οργανικές θέσεις κλάδου ιατρών Ε.Σ.Υ., αντίστοιχων ειδικοτήτων με τις κατεχόμενες θέσεις».