Όλο το 3μηνο κι όχι μήνα-μήνα οι εφημερίες- Με τα 3 νοσοκομεία ειδικού status τι γίνεται όμως;

  • Iatropedia
"Προωθείται η διαδικασία πίστωσης των λογαριασμών των νοσοκομείων εποπτείας σας και των υπηρεσιών σας, προκειμένου να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την καταβολή των εφημεριών του ιατρικού προσωπικού (Νοσοκομεία + ΠΕΔΥ) μηνών Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2015 και μέχρι του ποσού των εγκεκριμένων πιστώσεων Α΄ τριμήνου 2015 ανά φορέα¨"... Αυτήν την διευκρίνιση απέστειλε χθες η διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας. Τι γίνεται όμως με τους εκατοντάδες απλήρωτους γιατρούς σε ΝΙΜΤΣ, Αιγινήτειο και Αρεταίειο οι οποίοι δεν έχουν λάβει ούτε τις εφημερίες Δεκεμβρίου όπως όλοι οι άλλοι;

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Αδύνατον στάθηκε χθες στο iatropedia να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, ώστε να δώσει διευκρινίσεις για την πληρωμή των γιατρών στα 3 νοσοκομεία που προαναφέραμε.

Το ΦΕΚ που περίμεναν αυτοί οι γιατροί εκδόθηκε αλλά από το Λογιστήριο του Κράτους χθες δήλωναν άγνοια για το κονδύλι πληρωμής των εφημεριών τους καθώς καμία επικοινωνία από το ΥΥΚΑ δεν είχε υπάρξει.

Και έτσι, την ώρα που οι υπόλοιποι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν λάβει τις εφημερίες Δεκεμβρίου 2014 και ετοιμάζονται στις 27 του τρέχοντος μήνα να πληρωθούν το πρώτο 3μηνο του 2015 μαζεμένο, οι γιατροί από τα 3 νοσοκομεία αγωνιούν χωρίς καμία επίσημη ενημέρωση…

Διαβάστε εδώ την ενημέρωση του Δημήτρη Βαρνάβα προς τους υπόλοιπους νοσοκομειακούς γιατρούς:

Σε ό,τι αφορά στην πληρωμή εφημεριών 1ου Τριμήνου 2015 έχει προκληθεί σύγχυση στα λογιστήρια των νοσοκομείων εάν η επιχορήγηση θα δοθεί μήνα-μήνα ή στο σύνολο του τριμήνου, ώστε να υπάρξει και δυνατότητα ανακατανομής.

Με σημερινό e-mail η Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του υπουργείου επιβεβαίωσε ότι θα δοθεί το σύνολο της επιχορήγησης για το 1ο τρίμηνο. Συγκεκριμένα το ηλεκτρονικό μήνυμα αναφέρει ότι «προωθείται η διαδικασία πίστωσης των λογαριασμών των Νοσοκομείων εποπτείας σας και των Υπηρεσιών σας, προκειμένου να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την καταβολή των εφημεριών του ιατρικού προσωπικού (Νοσοκομεία + ΠΕΔΥ) μηνών Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2015 και μέχρι του ποσού των εγκεκριμένων πιστώσεων Α΄ τριμήνου 2015 ανά φορέα».

Και καταλήγει το ηλεκτρονικό μήνυμα πως «Κατόπιν αυτού δεν ισχύει η οδηγία περί ορίου ανά μήνα ποσού».

Εν τω μεταξύ οι ΔΥΠΕ έχουν ενημερώσει τα νοσοκομεία να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες (έκδοση μισθοδοτικών καταστάσεων, ενταλμάτων και θεώρησή τους ) ώστε να είναι εφικτή η καταβολή των οφειλών στις 27/5/2015.