Όλοι κατά Λοβέρδου!

  • Iatropedia
Πρώτα ξεκίνησαν οι ιδιώτες γιατροί που αρνήθηκαν τις συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ. Ακολούθησαν οι φαρμακοποιοί που άρχισαν νέα κόντρα με τον υπουργό Υγείας λόγω μείωσης του ποσοστού κέρδους. Στη συνέχεια προστέθηκαν οι προμηθευτές που ξεκινούν εμπάργκο για τις οφειλές εκατομμυρίων από τα νοσοκομεία και το παζλ των κινητοποιήσεων συνεχίζουν οι γιατροί το ΙΚΑ που μπαίνουν και αυτοί στο χορό των απεργιών.

Με πολλούς πονοκεφάλους θα μπει η νέα χρονιά για τον Ανδρέα Λοβέρδο καθώς τα μέτωπα που έχει ανοίξει στο χώρο της υγείας δεν έχουν τελειωμό.

Το γαϊτανάκι των αντιδράσεων ξεκινά με τους ιδιώτες γιατρούς που δεν υπογράφουν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ με αποτέλεσμα να είναι στον αέρα ο φορέας ο οποίος ξεκινά τη λειτουργία του τη Δευτέρα.

Οι φαρμακοποιοί επίσης από τη Δευτέρα δε θα δίνουν με πίστωση φάρμακα στους ασφαλισμένους όλων των Ταμείων ως ένδειξη διαμαρτυρίας στις υπέρογκες οφειλές. Ταυτόχρονα 2 και 3 Ιανουαρίου θα βάλουν λουκέτο στα φαρμακεία τους για τη μείωση του ποσοστού κέρδους τους κατά 3% που έχει ανακοινωθεί.

Την ίδια ώρα οι προμηθευτές των νοσοκομείων στις 9 Ιανουαρίου θα διακόψουν την παράδοση των προϊόντων τους σε 6 μεγάλα νοσοκομεία επειδή διαμαρτύρονται για τα χρέη των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Τα προβλήματα θα συνεχισθούν με τους γιατρούς του ΙΚΑ που πραγματοποιούν από τις 2 Ιανουαρίου έως και τις 5 Ιανουαρίου δύο 48ωρες απεργίες.

Τώρα αν ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος μετά από αυτά θα έχει …μυαλό για άλλα εσωκομματικά ζητήματα παραμένει ένα ερώτημα.