Όλα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης δύσκολα και η ΗΔΙΚΑ μπλοκαρισμένη!

  • Iatropedia
Στα όρια της αντοχής τους φτάνουν οι γιατροί από τις επανειλημμένες δυσλειτουργίες στις αρχές κάθε μήνα στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Αδυναμία συνταγογράφησης και εγγραφής διαγνωστικών εξετάσεων αντιμετωπίζουν οι γιατροί στις αρχές κάθε μήνα εξαιτίας αδυναμιών του συστήματος της ΗΔΙΚΑ.

Το πρόβλημα είναι πανελλαδικό και επαναλαμβάνομενο στις αρχές κάθε μήνα με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται γιατροί αλλά και ασθενείς που αναγκάζονται να ξαναπηγαίνουν άλλη μέρα στον γιατρό για να εξυοηρετηθούν.

Ο ΙΣΑ απέστελε χθες στην ΗΔΙΚΑ αίτημα αποκατάστασης του προβλήματος και ζήτησε εξηγήσεις για τους λόγους που οι γιατροί ταλαιπωρούνται.

Διαβάστε εδώ την αναφορά του ΙΣΑ

Για πολλοστή φορά δυστυχώς ο ΙΣΑ έγινε δέκτης παραπόνων και καταγγελιών ιατρών μελών του, σχετικά με την μη λειτουργία του συστήματος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Παρά τις επανειλημμένες ανακοινώσεις και διαμαρτυρίες μας ότι το σύστημα συνταγογράφησης παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα δυσλειτουργίας, ιδίως τις πρώτες εργάσιμες μέρες του μήνα που υπάρχει μεγάλος φόρτος συνταγογράφησης, δυστυχώς τα προβλήματα συνεχίζουν να υπάρχουν.

Ειδικότερα σήμερα, 4.3.2015, υπήρχε αδυναμία συνταγογράφησης φαρμάκων και εξετάσεων λόγω μη λειτουργίας του συστήματος από το πρωί και μάλιστα όπως ενημερωθήκαμε σε πανελλαδικό επίπεδο. Ο ΙΣΑ επικοινώνησε άμεσα με την ΗΔΙΚΑ και ζήτησε να δοθούν οι απαιτούμενες εξηγήσεις.

Κατόπιν των ανωτέρω, σας καλούμε πρωτίστως στην άμεση αποκατάσταση του προβλήματος, τόσο για το παρόν, όσο και για το μέλλον, προκειμένου να υπάρξει σταθερότητα του συστήματος συνταγογράφησης και είμαστε σε αναμονή των εξηγήσεων αναφορικά με τα αίτια δυσλειτουργίας του συστήματος συνταγογράφησης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θα αυξηθεί τελικά η συμμετοχή στα μοναδικά πρωτότυπα φάρμακα;

Χρηματοδότηση για… κλάματα στο ΕΣΥ! Πως η τρόικα κούρεψε τις δαπάνες. Δείτε τους αριθμούς