ΟΕΝΓΕ: Σήμερα έξω από το υπουργείο Υγείας διαδηλώνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Μητσοτάκης
Στις 12 σήμερα το μεσημέρι αναμένεται το ...δυναμικό ραντεβού των νοσοκομειακών γιατρών με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και θα δούμε για άλλη μια φορά το "εκεί που ήσουν ήμουνα και εδώ που είμαι θα΄ρθεις". Αλλά όχι σε ό,τι αφορά κάποια ηλικιακή μεταβολή. Το θέμα είναι αμιγώς πολιτικό καθώς οι νυν υπουργοί Υγείας, ως συνδικαλιστές γιατροί της Αριστεράς βρίσκονταν επί σειρά έξω από το υπουργείο να διαδηλώνουν, και όχι μέσα να αποφασίζουν!

Σε στάση εργασίας 11 π.μ. – 3 μ.μ. και διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Υγείας στην Αριστοτέλους προχωράει σήμερα η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) περιμένοντας την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις περικοπές στα εισοδήματα των γιατρών με το νέο ιατρικό μισθολόγιο.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι μειώσεις στις καθαρές αποδοχές είναι 30 – 40 ευρώ το μήνα για τους Επιμελητές Β, 50 – 60 ευρώ για τους Επιμελητές Α και 80 – 90 ευρώ για τους Διευθυντές. Και σαν να μην έφτανε αυτό, έχουν αναδρομική ισχύ από 1/1/17 και οι κρατήσεις θα γίνονται σε μία ή περισσότερες δόσεις.

Εκτός όμως των μισθολογικών θεμάτων, προβλήματα υπάρχουν και με τον χρόνο εργασίας. Όπως τονίζουν από την ΟΕΝΓΕ «η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το νομοσχέδιο που διευθετεί το χρόνο εργασίας και απορρυθμίζει τις ζωές μας.

Γνωρίζει ότι τόσο η ΟΕΝΓΕ όσο και οι 4 μεγαλύτερες Ενώσεις της χώρας απορρίπτουν το νομοσχέδιο για την οργάνωση του χρόνου εργασίας στη βάση των αντιδραστικών ευρωπαϊκών οδηγιών.

Θέλουν να μας αιφνιδιάσουν για να μην υπάρξουν αντιδράσεις. Μπορούμε να ματαιώσουμε τα σχέδιά τους. Καλούμε τις Ενώσεις να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την επιτυχία της πανελλαδικής απεργίας που έχει προκηρύξει η ΟΕΝΓΕ την ημέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου στη Βουλή».