Οδηγία προς τον ΙΦΕΤ για έγκαιρες παραγγελίες φαρμάκων

145dd8043b53d46230459e9adb3a79db.jpg
Το Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας & Τεχνολογίας έχει την ευθύνη προμήθειας των φαρμάκων που δεν κυκλοφορούν κανονικά ή ...ακόμα στην χώρα. Η διαδικασία είναι χρονοβόρα και γραφειοκρατική αλλά πάντως ο ΙΦΕΤ είναι η μόνη οδός εξυπηρέτησης για όσους δεν βρίσκουν ακόμα το φάρμακο που χρειάζονται στην Ελλάδα. Δεδομένης της οικονομικής κατάστασης στην χώρα πάντως είχαν εντοπιστεί πολλές περιπτώσεις που τα φάρμακα δεν έρχονται εγκαίρως ούτε σε αρκετή ποσότητα, γεγονός που θορύβησε τον υπηρεσιακό υπουργό Υγείας, Θάνο Δημόπουλο.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Δημόπουλος με στόχο να διασφαλίσει τη μόνιμη και συνεχή κάλυψη των ασθενών με φάρμακα μοναδικά και αναντικατάστατα που δεν κυκλοφορούν στην Ελλάδα, προχώρησε στην έκδοση σχετικής οδηγίας προς τον ΙΦΕΤ.

Σε αυτήν αναφέρεται ότι πρέπει να γίνετια καλύτερος προγραμματισμός των παραγγελιών. Επ΄σιης σε ό,τι αφορά τους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας όπως και τους υπεύθυνους στον ΕΟΠΥΥ, η πληρωμή του ΙΦΕΤ για αυτές τις υποχρεώσεις πρέπει να γίνεται κατά τον υπουργό Υγείας κατά προτεραιότητα, λόγω των περιορισμών των τραπεζικών συναλλαγών.

Το τελευταίο διάστημα είχαν υπάρξει καταγγελίες για καθυστέρηση στην προμήθεια φαρμάκων απ΄πο ασθενείς με χρόνια και σπάνια νοσήματα.

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Όλες οι ειδήσεις

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν

Top 5 Trends