«Όχι» σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, «ναι» στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ…

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
"Ξεκινάμε με μία δυσάρεστη διαπίστωση: Δυστυχώς για την πατρίδα μας και το λαό της δεν υπάρχει σωτηρία με το σημερινό πολιτικό προσωπικό και τα κόμματα που εκπροσωπούν"... Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων ο δρ Γεώργιος Βουγιούκας, πρόεδρος της ΠΑΣΙΔΙΚ (διαγνωστικά κέντρα).

Και συνεχίζει τις διαπιστώσεις του ο κ. Βουγιούκας μέμφοντας εκπροσώπους της κυβέρνησης αλλά και της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

«Καταλήγουμε δε σ’ αυτό το συμπέρασμα από τη συζήτηση που έλαβε χώρα προχθές Τρίτη 21/02/2017 στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, κατά την οποία ο τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας κ. Βασίλη Οικονόμου, του κόμματος που επαγγέλλεται το φιλελευθερισμό, του κόμματος που υποτίθεται προάγει, προστατεύει και πιστεύει στην αναπτυξιακή δύναμη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας η οποία φέρνει ευημερία και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, να μέμφεται τους κρατιστές του ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, γιατί δεν εισπράττουν άμεσα από τις ιδιωτικές μονάδες παροχής υπηρεσιών υγείας το claw back του έτους 2016, δηλαδή της αυτόματης περικοπής υπέρβασης των δαπανών ενός κλειστού προϋπολογισμού άκρως ελλειμματικού για διαγνωστικές εξετάσεις και ιατρικές πράξεις, που η συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑ.ΣΟ.Κ. ψήφισε με νόμο το 2013, επιβάλλοντας το άδικο, ανήθικο και ληστρικό μέτρο που το βάφτισαν με τον ξενικό όρο claw back, μέσω του οποίου αρπάζουν πίσω ένα μεγάλο μέρος από τις αποζημιώσεις των Διαγνωστικών Κέντρων και Εργαστηρίων, απαίτηση του τομεάρχη υγείας της Ν.Δ., η οποία θα οδηγήσει όλες τις ιδιωτικές μονάδες εργαστηριακής ιατρικής σε οικονομική ασφυξία και κατ’ επέκταση σε διακοπή της λειτουργίας τους.

Είναι αδιανόητο για κάθε λογικό και συνετό άνθρωπο, σε μία χώρα που τα πάντα καταρρέουν από την ανερμάτιστη πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που επείγεται μάλιστα να κυβερνήσει την πατρίδα μας, να θέλει για λόγους μικροπολιτικής σκοπιμότητας, στείρας αντιπολίτευσης και άκρατου λαϊκισμού το κλείσιμο των ιδιωτικών μονάδων υγείας και την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων, γιατί εκεί οδηγούν αυτά που ζητάει από την σημερινή κυβέρνηση.

Ο ΕΟΠΥΥ και ο σημερινός τεχνοκράτης πρόεδρος του, είναι ίσως ο μοναδικός φορέας σήμερα στη χώρα που προσπαθεί να συμμαζέψει τις πολλές εκκρεμότητες του Οργανισμού που άφησαν πίσω τους το πράσινο και γαλάζιο ΠΑ.ΣΟ.Κ., να εξορθολογήσει τις δαπάνες του, να περιστείλει τις σπατάλες και την προκλητή ζήτηση, να βελτιώσει τις υπηρεσίες του και να εκσυγχρονίσει τη λειτουργία του, προστατεύοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τα συμφέροντα των 10 εκατ. ασφαλισμένων του, αλλά και τον υγιή ανταγωνισμό και την βιωσιμότητα των συνεργαζόμενων με αυτόν παρόχων, προστατεύοντας δηλαδή στην πράξη το συμφέρον των πολιτών αυτής της χώρας.

Ο Πρόεδρος
Δρ Γεώργιος Βουγιούκας
Ιατρός Ακτινολόγος