Όχι πια σεξ μόνο…φίλοι!

  • Iatropedia
Τι σκοτώνει τελικά το σεξ στα σύγχρονα ζευγάρια; Μήπως το μνημόνιο; Ή μήπως η τρόικα και ο Ευάγγελος Βενιζέλος; Η αιτία μάλλον κρύβεται κάπου κάτω από τα …στρώματα! Τι αποφαίνονται οι ειδικοί;

Η αϋπνία είναι αυτή που φαίνεται πως μειώνει τη σεξουαλική διάθεση σε άνδρες και γυναίκες, φαινόμενο μάλλον συνηθισμένο στην Ελλάδα του μνημονίου και των οικονομικών προβλημάτων.

Ενδεικτική είναι έρευνα που έγινε στις ΗΠΑ και βασίστηκε σε τυχαίο δείγμα 1.007 ενηλίκων, 25 με 60 ετών και επικεντρώθηκε σε διαφορές στις συνήθειες του ύπνου σε ανθρώπους διαφορετικής εθνικότητας. Οι απαντήσεις ήταν κοινές σχετικά με την κούραση και το σεξ.

Όπως προέκυψε από τα αποτελέσματα, περίπου ένας στους τέσσερις Αμερικανούς που είναι παντρεμένοι ή συζούν, δηλώνουν ότι τους λείπει τόσο πολύ ο ύπνος που συχνά είναι πολύ κουρασμένοι για να επιδοθούν σε ερωτική δραστηριότητα.

Οι διαφορές πάντως μεταξύ των φυλών είναι χαρακτηριστικές.

Οι λευκοί κυρίως (περίπου ένας στους δέκα) βασανίζονται από αϋπνία. Οι έγχρωμοι (περίπου ένας στους επτά) πάσχουν από υπνική άπνοια.

Οι Λατίνοι περνούν τα βράδια τους με σκέψεις γύρω από τη δουλειά, το χρήμα, τις σχέσεις και τα προβλήματα υγείας, γεγονός βέβαια που οδηγεί περίπου 3 στους 8 να χάνουν τον ύπνο τους.

Ποιοι είναι οι πιο τυχεροί που απολαμβάνουν και ύπνο και σεξ;

Οι πολίτες ασιατικής-αμερικανικής καταγωγής που απολαμβάνουν περισσότερο τον ύπνο τους αφού 5 στους 6 λένε πως κοιμούνται καλά τουλάχιστον κάποιες ημέρες την εβδομάδα.

Τι συμβάλει σ αυτό; Η λιγοστή μικρή οθόνη και μεταξύ άλλων το λιγοστό αλκοόλ.