“Όχι οι μπράβοι στα νοσοκομεία”! Εργαζόμενοι Νοσοκομείων κατά Χρυσής Αυγής!

  • Iatropedia
Μπλοκάρουν τα μέλη της Χρυσής Αυγής που εισβάλουν στα νοσοκομεία για να κάνουν “εφόδους” οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία. Δείτε τι λένε

Για μπράβους που απειλούν και εκφοβίζουν εργαζόμενους κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) που εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για το πρόσφατο περιστατικό στην Τρίπολη όπου η διοικήτρια φέρεται να συνεργάστηκε με μέλη της Οργάνωσης γεγονός που της στοίχισε και τη θέση της. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι εργαζόμενοι:

“Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει την εισβολή «μπράβων» της Χρυσής Αυγής στο Νοσοκομείο Τρίπολης, οι οποίοι με απειλές και εκφοβισμό ζητούσαν από τους εργαζόμενους νομιμοποιητικά έγγραφα.

Η απρόκλητη αυτή εισβολή (η οποία βρήκε απρόσμενη υποστήριξη από την Διοικήτρια του Νοσοκομείου) επιβεβαίωσε για άλλη μία φορά τις πολιτικές που εκφράζει το φασιστικό αυτό κόμμα”.

Η ΠΟΕΔΗΝ εκτιμά μάλιστα ότι το επόμενο διάστημα μπορεί να κλιμακωθούν τέτοιου είδους φαινόμενα γι αυτό και υπογραμμίζει: “Η απάντηση απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα, που πιθανόν θα κλιμακωθούν στο επόμενο διάστημα, θα πρέπει να είναι μόνο μία: Υπεράσπιση του Δημοκρατικού Δικαιώματος της εργασίας και της παροχής Δημόσιας Δωρεάν Υγείας για όλους ανεξαρτήτως χρώματος ή φυλής”.

Γι αυτό και καλεί τα Σωματεία και τους Εργαζόμενους να υπερασπιστούν τη Δημοκρατία και τους Πολίτες στο χώρο των Νοσοκομείων και να ορθώσουν κίνημα αντίστασης και καταδίκης τέτοιων φαινομένων όπου ξαναπαρουσιαστούν. Μάλιστα προειδοποιούν και με κινητοποιήσεις “σε όσους θα προσπαθήσουν να ασκήσουν ξανά τέτοιες παρεμβάσεις”.