Ο τρόμος του Aids: Αυξάνονται καθημερινά τα κρούσματα!

  • Iatropedia
Άλλες 6 ιερόδουλες φορείς του Aids εντοπίσθηκαν από τους ειδικούς του ΚΕΕΛΠΝΟ. Πλέον οι αρχές μετρούν τα τελευταία 24ωρα 24 εκδιδόμενες με AIDS, και φοβούνται ότι ο αριθμός θα εκτοξευθεί τις επόμενες ημέρες. Στο μεταξύ όμως έντονη διαμάχη έχει ξεσπάσει με αφορμή την απόφαση να δημοσιεύονται οι φωτογραφίες των εκδιδόμενων γυναικών που συλλαμβάνονται να είναι φορείς του ιού του Aids.

Εν μέσω προεκλογικής περιόδου ξέσπασε πόλεμος για ένα καρέ. Τη δημοσιοποίηση δηλαδή των προσώπων των ιερόδουλων γυναικών που συλλαμβάνονται να εκδίδονται και να είναι οροθετικές. Το επιχείρημα των αρχών ότι προέχει η προστασία της δημόσιας υγείας φαίνεται ότι δεν πείθει διάφορους φορείς ότι ήταν απαραίτητη η έκθεση των γυναικών στα Μέσα.

Μάλιστα ακόμη και ξένα μέσα ενημέρωσης αναφέρονται με τις πιο άσχημες περιγραφές για την απόφαση των ελληνικών αρχών να … «αφισοκολλήσουν» τις άτυχες γυναίκες.

Χαρακτηριστική η περίπτωση της γερμανικής εφημερίδας BILD που μιλά για προεκλογικά κίνητρα και καταφέρεται τόσο κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη όσο και κατά του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου.

Και στην Ελλάδα όμως διάφοροι φορείς εξακοντίζουν κατηγορίες εναντίον των κυβερνώντων για την απόφαση αυτή.

Ενδεικτική η περίπτωση του ΚΕΘΕΑ, (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων) δεδομένου ότι οι περισσότερες ιερόδουλες είναι τοξικομανείς.

Από το ΚΕΘΕΑ επισημαίνεται ότι πρόκειται για ακραίο μέτρο που διαπομπεύει τις οροθετικές ιερόδουλες: «Με κύριο επιχείρημα την προστασία της Δημόσιας Υγείας, υιοθετείται ένα ακραίο μέτρο που οδηγεί σε επικίνδυνα μονοπάτια. Η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών και των προσωπικών στοιχείων ενός αυξανόμενου μέρα με τη μέρα αριθμού εκδιδόμενων οροθετικών γυναικών παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, το ιατρικό απόρρητο και προσβάλλει βαθιά την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

Στο μεταξύ νέα στοιχεία έφερε στο φως το υπουργείο Υγείας με αφορμή βέβαια τις συζητήσεις περί ….προεκλογικής καμπάνιας κατά του Aids αλλά και εξαιτίας της ραγδαίας εξάπλωσης του ιού στις πιάτσες των εκδιδόμενων γυναικών. Μιλά για 85 οροθετικές εκδιδόμενες γυναίκες και μετανάστες που εντοπίσθηκαν κατά τη διάρκεια των ελέγχων από το ΚΕΕΛΠΝΟ από τον Σεπτέμβριο του 2011.

Όπως επισημαίνεται: «μέχρι σήμερα στις κινητές μονάδες του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. έχουν εξεταστεί περισσότερα από 24.000 άτομα και έχουν γίνει 1.180 αιμοληψίες (από τις οποίες 85 έχουν βρεθεί θετικές στον ιό HIV)».

Πάντως οι έλεγχοι αυτοί έχουν πραγματοποιηθεί από την ημέρα που εκδόθηκε η υγειονομική διάταξη και επιτρέπει στο ΚΕΕΛΠΝΟ την πραγματοποίηση αιματολογικών εξετάσεων ενώ είχαν προηγηθεί και άλλοι έλεγχοι που απαιτούσαν τη συγκατάθεση των εξεταζόμενων.

Γι αυτό και υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά: «από τις 15 Σεπτεμβρίου έχουν ξεκινήσει αιμοληψίες (πάντα με την έγγραφη συγκατάθεση των εξεταζόμενων) για την διάγνωση του ιού HIV, της ηπατίτιδας B και C και της ελονοσίας, με τα πρώτα αποτελέσματα να μας καταδεικνύουν δραματική αύξηση των συγκεκριμένων νοσημάτων στις ειδικές ομάδες που εξετάζουμε».