Ο θυμός Άδωνι και οι …ντρίπλες Βορίδη! Ο τσακωμός και το άγνωστο παρασκήνιο του ανασχηματισμού

  • Iatropedia
Ο νέος «ένοικος» της οδού Αριστοτέλους Μάκης Βορίδης, συνδέεται με στενή φιλία με τον πρώην. Αυτό είναι λίγο πολύ γνωστό. Αυτό που όμως δεν είναι γνωστό είναι τι συνέβη από τη στιγμή που ανακοινώθηκαν τα ονόματα των νέων υπουργών…

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Σφόδρα ενοχλημένος εμφανίζεται ο τέως υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης με τον στενό του φίλο Μάκη Βορίδη που αναλαμβάνει τη θέση του. Ο κ.Γεωργιάδης όπως λένε έγκυρες πληροφορίες του iatropedia.gr, ήταν χολωμένος με τον νέο υπουργό καθώς θεωρεί πως δε θα έπρεπε να αναλάβει τη θέση του στην οποία ο ίδιος έχει δώσει όλο του τον εαυτό το τελευταίο διάστημα, σηκώνοντας και το επικοινωνιακό βάρος της κυβέρνησης.

Ο κ.Γεωργιάδης όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές ήταν έξαλλος τις πρώτες ώρες με τον φίλο του και νέο υπουργό Υγείας και είναι ενδεικτικό ότι δε συνομίλησαν καν στο τηλέφωνο.

Βέβαια στο θυμό Άδωνι παρενέβησαν οι στενοί του συνεργάτες που επιχειρηματολογούσαν υπέρ Βορίδη με το σκεπτικό ότι δε θα μπορούσε να αρνηθεί στον πρωθυπουργό.

Άλλωστε ο Μάκης Βορίδης φέρεται να έχει πει «όχι» στο παρελθόν σε υπουργικό θώκο που του πρότεινε ο Αντώνης Σαμαράς.

Ωστόσο με το πέρασμα των ωρών, η στάση Άδωνι Γεωργιάδη κάμφθηκε δεδομένου πως πολλοί συνεργάτες του είναι και συνεργάτες του Μάκη Βορίδη, πρόσωπα που επιχείρησαν να γεφυρώσουν το ρήγμα που πήγε να δημιουργηθεί.

Μάλιστα το εντυπωσιακό είναι πως όλες οι παρασκηνιακές διεργασίες πραγματοποιούνταν διά τηλεφώνου μεταξύ Άδωνι Γεωργιάδη και των συνεργατών του που προσπαθούσαν επί ώρες να του αλλάξουν άποψη, καθώς ο κ.Γεωργιάδης δεν πήγε στο υπουργείο την ημέρα του ανασχηματισμού. Άλλωστε έμαθε νωρίς το μεσημέρι πως θα είναι εκτός κυβέρνησης δια στόματος του ίδιου του Αντώνη Σαμαρά.

Τελικά όμως οι δύο άνδρες-τέως και νυν- το βράδυ της Δευτέρας συνομίλησαν μεταξύ τους χωρίς ωστόσο να κατορθώσουν να τα βρουν. Το ρήγμα που δημιουργήθηκε μεταξύ τους, δε φαίνεται να γεφυρώνεται εύκολα.

Οι σχέσεις των άλλοτε κολλητών φίλων έχουν διαρραγεί και είναι άγνωστο εάν στο μέλλον θα μπορέσουν να επανέλθουν στην προηγούμενη κατάσταση…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Με ενοχλήσεις στο στομάχι στο Ιπποκράτειο ο Βενιζέλος! Τι λένε οι γιατροί

Δείτε τη νέα πολιτική Βορίδη σε φάρμακα, γιατρούς και φαρμακοποιούς! Τι θα κάνει ο νέος υπουργός

Ορίζεται νέος Γ.Γ. στο υπ.Υγείας! Ποιος θα αναλάβει

«Καλωσόρισμα» Μάκη με …απεργίες από γιατρούς-εργαζόμενους! Τι διεκδικούν