Ο Σύλλογος «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» τιμά την «ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ 2004»

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Σήμερα το πρωί στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων στο Γουδί, η πρόεδρος των Συλλόγων «ΕΛΠΙΔΑ» και «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη τίμησε τους θρυλικούς παίκτες της «Εθνικής Ελλάδος 2004» για τη πολύτιμη συμβολή τους στην εκστρατεία του «ΟΡΑΜΑΤΟΣ ΕΛΠΙΔΑΣ».

Οι παίκτες της «Εθνικής Ελλάδος 2004» με επικεφαλής την «ψυχή» της ομάδας, τον αγαπημένο των μικρών και μεγάλων φιλάθλων, Γιώργο Καραγκούνη, όχι μόνο έγιναν οι ίδιοι εθελοντές δότες μυελού των οστών με εγγραφή τους στην Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», αλλά και με σύνθημα «Παίζουμε με όραμα για την ελπίδα! Δίνουμε Ελπίδα, Δίνουμε Ζωή!» αγωνίστηκαν τον περασμένο Ιούνιο με την θρυλική Inter Forever, στο Ηράκλειο Κρήτης, προσφέροντας τα έσοδα από τον αγώνα στη στήριξη του Συλλόγου.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο Παγκρήτιο Στάδιο του Ηρακλείου και άφησε εποχή για τον δυνατό συμβολισμό του, τα ηχηρά ονόματα του ποδοσφαίρου που όλοι μαζί ένωσαν τις δυνάμεις τους για τον μεγάλο σκοπό του «ΟΡΑΜΑΤΟΣ ΕΛΠΙΔΑΣ»,  την εγγραφή όσο γίνεται περισσότερων εθελοντών δοτών μυελού των οστών στο εθνικό και παγκόσμιο αρχείο.

Επίσης άφησε εποχή για τη θερμή ανταπόκριση του κόσμου και για το μεγάλο ενδιαφέρον που έδειξε όσον αφορά την ενημέρωσή γύρω από τη δωρεά μυελού των οστών και για την επί τόπου εγγραφή πολλών φιλάθλων στην Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».

Δηλώσεις κ. Μαριάννας Βαρδινογιάννη

Η κυρία Βαρδινογιάννη καλωσορίζοντας στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων τους Legends 2004, Γιώργο Καραγκούνη, Στέλιο Γιαννακόπουλο, Γιάννη Γκούμα, Τραϊανό Δέλλα, Κώστα Κατσουράνη, Μιχάλη Καψή, Βασίλη Λάκη, Άγγελο Μπασινά, Aντώνη Νικοπολίδη, Δημήτρη Παπαδόπουλο, Βασίλη Τσιάρτα και Τάκη Φύσσα, είπε μεταξύ άλλων :

«Θα ήθελα να σας εκφράσω τις θερμότερες ευχαριστίες μου για την παρουσία σας και την ανεκτίμητη στήριξή σας στα παιδιά με την οποία τους δίνετε δύναμη στον δύσκολο αγώνα τους αλλά και στην δική μας προσπάθεια μέσα από τον Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, και κυρίως της νεολαίας μας, ως προς τη σημασία της δωρεάς μυελού των οστών. Η στήριξή σας υποδηλώνει την βαθιά σας ευαισθησία καθώς είναι μία ακόμα έκφραση της μεγάλης σας ανθρωπιστικής συνείδησης και δράσης. Νοιώθουμε όλοι υπερήφανοι για εσάς, για τις μεγάλες σας επιτυχίες, που ειδικά το 2004 με την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου στο ποδόσφαιρο, κάνατε όλους τους Έλληνες να βγουν στους δρόμους και να πανηγυρίσουν όσο ποτέ άλλοτε τα νεότερα χρόνια.

Νιώθουμε υπερήφανοι για την μεγάλη σας προσφορά και τη χρυσή σελίδα που γράψατε στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, για τις διακρίσεις σας στον παγκόσμιο αθλητισμό, και για το ήθος, τα ιδανικά και τις αξίες που πρεσβεύετε με τόσο βαθύ αίσθημα ευθύνης, τοποθετώντας την αλληλεγγύη και τον ανθρωπισμό στην κορυφή των προτεραιοτήτων σας απέναντι στην κοινωνία».

Εν συνεχεία η κυρία Βαρδινογιάννη απένειμε την Τιμητική Πλακέτα του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» σε καθέναν από τους παρευρισκόμενους παίκτες, ενώ παρέδωσε στον Γιώργο Καραγκούνη τις Τιμητικές Πλακέτες για τους παίκτες και τους προπονητές της ομάδας που δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν στην εκδήλωση.

Οι παίχτες

Ο Γιώργος Καραγκούνης ευχαρίστησε θερμά την κυρία Βαρδινογιάννη για την τιμή που κάνει στην «Εθνική Ελλάδος 2004», κι εκ μέρους όλων των παικτών δήλωσε: «Έχουμε μεγάλη χαρά που είμαστε εδώ σήμερα. Για την κυρία Μαριάννα τι να πούμε… τα λόγια είναι περιττά… Το έργο που επιτελεί είναι ανεκτίμητης αξίας! Πάνω από όλα όμως αυτό που είναι παράδειγμα είναι η συμπεριφορά της. Έχει κάνει τόσα πράγματα κι όμως παραμένει ένας απλός άνθρωπος που είναι πάντα δίπλα στις οικογένειες και στα παιδιά. Πραγματικά η κυρία Βαρδινογιάννη είναι παράδειγμα για όλους μας! Κι έχει τις ευχές όλων μας!».

Επίσης ο Γιώργος Καραγκούνης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για άλλη μια φορά όλους τους συντελεστές που στήριξαν τη διοργάνωση του αγώνα «LEGENDS 2004 VS INTER FOREVER»: τους χορηγούς FF GROUP, ΕΚΟ – ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ΛΟΥΞ, τον Χορηγό Επικοινωνίας: COSMOTE TV, την AEGEAN που «πέταξε» με τα φτερά της το «ΟΡΑΜΑ» στην Κρήτη, το ξενοδοχείο «Amirandes» του ομίλου GRECOTEL- Νίκος Δασκαλαντωνάκης που τους φιλοξένησε, την Εταιρεία FAIRPLAY και βέβαια τις τοπικές αρχές για την πολύτιμη συμβολή τους στην επιτυχία της διοργάνωσης.

Αστέρι

Σε ανάμνηση της μεγάλης προσφοράς της «Εθνική Ελλάδος 2004» στην εκστρατεία για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» τοποθετήθηκε ένα αστέρι με το όνομα της ομάδας στον «Τοίχο των Αστεριών» του νοσοκομείου, πλάι στα αστέρια των πολλών συμμάχων και υποστηρικτών των Συλλόγων «ΕΛΠΙΔΑ» και «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».
Οι παίκτες της «Εθνικής Ελλάδος 2004» κατά την επίσκεψή τους στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων έβγαλαν αναμνηστικές φωτογραφίες και μοίρασαν αυτόγραφα στους μικρούς τους φίλους, οι οποίοι δεν έκρυβαν τον ενθουσιασμό τους που τους έβλεπαν στο νοσοκομείο.