Ο Σύλλογος «Ελπίδα» τιμά τον Χρήστο Πασαλάρη

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου αποχαιρετούν τον Δημοσιογράφο Χρήστο Πασαλάρη με τον δικό τους τρόπο...

Ο Χρήστος Πασαλάρης υπήρξε ένας πρωτοπόρος της δημοσιογραφίας που εργάστηκε άοκνα για περισσότερο από επτά δεκαετίες, βάζοντας την έντονη προσωπική του σφραγίδα στις εφημερίδες και τα περιοδικά που διηύθυνε.

Για την ιστορία του ελληνικού Τύπου αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι, για τους νεότερους θα είναι πάντα ένας αξεπέραστος δάσκαλος.

Εκτός από τη δημοσιογραφική του ιδιότητα, ο Χρήστος Πασαλάρης ήταν πάνω από όλα ένας άνθρωπος με ξεχωριστή ευαισθησία, ο οποίος επί σειρά ετών υπήρξε συνοδοιπόρος και αρωγός του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ». Στη μνήμη της αγαπημένης του συζύγου Λούης, ο Χρήστος Πασαλάρης είχε δωρίσει στην «ΕΛΠΙΔΑ» μία σημαντική συλλογή έργων τέχνης της, προκειμένου αυτά να διατεθούν για τους σκοπούς του Συλλόγου μας.

Το όνομά του σε αίθουσα

Θέλοντας να τιμήσουμε τη μνήμη του, αποφασίσαμε να δώσουμε το όνομά του στην Αίθουσα Διδασκαλίας για παιδιά Δημοτικού του «Ξενώνα της ΕΛΠΙΔΑΣ», η οποία από εδώ και στο εξής θα ονομάζεται «Αίθουσα Γραμμάτων Χρήστος Πασαλάρης».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις εγκαταστάσεις του «Ξενώνα της ΕΛΠΙΔΑΣ» φιλοξενούνται παιδιά από την περιφέρεια, μαζί με τις οικογένειες τους που πρέπει να υποβληθούν σε μακροχρόνιες θεραπείες, μέχρι να ολοκληρωθεί η θεραπεία τους.

Οι αίθουσες

Στις αίθουσες διδασκαλίας του «Ξενώνα», τα παιδιά αυτά συνεχίζουν να παρακολουθούν κανονικά τα μαθήματά τους, σε όποια βαθμίδα εκπαίδευσης κι αν βρίσκονται, από νηπιαγωγούς, δασκάλους και καθηγητές που ορίζονται από το Υπουργείο Παιδείας, ενώ παράλληλα, μέσω της βιβλιοθήκης που υπάρχει στον χώρο, έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν βιβλία που τους κρατούν συντροφιά και τους ανοίγουν πόρτες σε έναν κόσμο φαντασίας που τόσο πολύ έχουν ανάγκη.

Οι Αίθουσες Διδασκαλίας αποτελούν για τα παιδιά έναν χώρο πρόσβασης στο «πνεύμα» και τη «γνώση», δύο έννοιες συνυφασμένες με τη ζωή και το έργο του Χρήστου Πασαλάρη.