Ο σταυρός του …Ερυθρού Σταυρού

  • Iatropedia
Τον δικό τους σταυρό κουβαλούν οι εργαζόμενοι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που ξεκίνησαν κινητοποιήσεις, αφού είναι απλήρωτοι για 4 μήνες.

Με μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας αλλά και με μια συνάντηση με τον υφυπουργό Υγείας Μιχάλη Τιμοσίδη, επιχείρησαν σήμερα του Σταυρού οι εργαζόμενοι του φιλανθρωπικού σωματείου «Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός», να λύσουν το πρόβλημα της μη καταβολής των δεδουλευμένων τους εδώ και τέσσερις μήνες.

Αιτία η διακοπή χρηματοδότησης από το υπουργείου Υγείας ετησίως με 12 εκατ. ευρώ που δίδονται εξαιτίας της παραχώρησης δύο νοσοκομείων από την πλευρά του Ερυθρού Σταυρού (Κοργιαλένειο Μπενάκειο και Ασκληπιείο Βούλας).

Λόγω της οικονομικής κρίσης το υπουργείο Οικονομικών έκλεισε τη «στρόφιγγα» και διέκοψε τη χρηματοδότηση, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλυφθούν οι μηνιαίες ανάγκες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού μεταξύ αυτών και οι μισθοί.

Συνολικά 560 άνθρωποι εργάζονται στο σωματείο οι οποίοι πραγματοποίησαν σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην οδό Αριστοτέλους έξω από το υπουργείο Υγείας. Εκπρόσωποι των εργαζομένων συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Υγείας Μιχάλη Τιμοσίδη ο οποίος τους διαβεβαίωσε ότι έως την ερχόμενη Τρίτη θα έχει εκταμιευθεί ένα ποσό ώστε να καταβληθούν οι μισθοί τους.