Ο πόλεμος του γάλακτος!

  • Iatropedia
Στα άκρα οδηγείται για άλλη μια φορά η κόντρα φαρμακοποιών υπουργείου Υγείας με αφορμή αυτή τη φορά το βρεφικό γάλα που θα αρχίσει να πωλείται στα σούπερ μάρκετ από τον νέο χρόνο μετά την κοινή απόφαση των υπουργών Υγείας και Ανάπτυξης.

Λάδι στη φωτιά έριξε η κυβέρνηση με την απόφασή της να μη διατίθενται τα γάλατα της πρώτης βρεφικής ηλικίας μόνο από τα φαρμακεία αλλά και από τα σούπερ μάρκετ, γεγονός που βρίσκει κάθετα αντίθετους τους φαρμακοποιούς.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) μιλά για χριστουγεννιάτικο δωράκι προς τους ιδιοκτήτες σούπερ μάρκετ ενώ τονίζουν ότι οι ίδιοι ελάχιστα κερδίζουν από την πώληση των συγκεκριμένων προϊόντων. Ταυτόχρονα οι φαρμακοποιοί επισημαίνουν ότι η απόφαση αυτή είναι αντίθετη με τα ευρωπαϊκά όργανα αλλά και με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΠΦΣ: «Οι δύο Υπουργοί με την ανακοίνωση τους αυτή αγνόησαν και περιφρόνησαν σχετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου , του Συμβουλίου της Επικρατείας καθώς και του Ε.Ο.Φ. που ακόμη και πρόσφατα όταν ρωτήθηκε, διετύπωσε εγγράφως και χωρίς επιφυλάξεις την άποψη του ότι «η απόφαση περί διάθεσης των παρασκευασμάτων για βρέφη από τα φαρμακεία πρέπει να παραμείνει ως έχει»

Είναι προφανές ότι οι δύο υπουργοί αισθάνθηκαν την ανάγκη να προσφέρουν χριστουγεννιάτικο δωράκι στην «αναξιοπαθούσα» τάξη των ιδιοκτητών σουπερ μάρκετ».

Οι φαρμακοποιοί σκοπεύουν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη ενώ όπως τονίζει ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεόδωρος Αμπατζόγλου σχετικά με το κέρδος του κλάδου από την πώληση του βρεφικού γάλακτος: «Στα 20 ευρώ που στοιχίζει το γάλα οφαρμακοποιός κερδίζει 1 με 2 ευρώ. Ποιον κοροϊδεύουν λοιπόν οιαρμόδιοι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΕΞ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ

Η ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΧΤΥΠΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ – ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ