Ο πόλεμος της απεργίας! Με απώλειες το «εμπάργκο» των φαρμακοποιών της Αττικής

  • Iatropedia
Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ στην Αθήνα οι οποίοι αναγκάζονται να πληρώνουν τα φάρμακα από την τσέπη τους μέχρι να διακόψουν την απεργία οι φαρμακοποιοί της Αθήνας.Όμως μερικά φαρμακεία άρχισαν να δίνουν με πίστωση σκευάσματα. Ουρές και πάλι στα φαρμακεία του Πειραιά για δωρεάν φάρμακα.

Συνεχίζουν την απεργία τους οι φαρμακοποιοί της Αττικής τουλάχιστον έως τις 30 Σεπτεμβρίου αλλά με απώλειες, καθώς ορισμένοι φαρμακοποιοί άρχισαν να δίνουν με πίστωση σκευάσματα στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Η σκληρή στάση που τηρεί ο φαρμακευτικός σύλλογος της Αθήνας (ΦΣΑ) φαίνεται ότι άρχισε να προκαλεί τις πρώτες ρωγμές σε φαρμακοποιούς οι οποίοι προφανώς πιεζόμενοι από ασθενείς άρχισαν να χορηγούν σκευάσματα κανονικά με πίστωση.

Ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι ο ΦΣΑ θα διακόψει την κινητοποίησή του καθώς ο πρόεδρός του Κώστας Λουράντος είναι αποφασισμένος να μη διακόψει εάν δεν δοθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για την αποπληρωμή και των παλαιότερων χρεών που τείνουν να …ξεχαστούν.

Μέχρι όμως να ομαλοποιηθεί η κατάσταση, που δεν αναμένεται πριν το τέλος του μήνα, οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, σπεύδουν για δωρεάν φάρμακα στον Πειραιά όπου οι φαρμακοποιοί έχουν διακόψει την απεργία.