O πειρασμός έχει… γυναικεία φωνή!

  • Iatropedia
Μια συγκεκριμένη χροιά στην φωνή μιας γυναίκας μπορεί να αποβεί ακαταμάχητο όπλο σαγήνης. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν πώς και γιατί οι άνδρες δεν μπορούν να αντισταθούν.

Κύριοι, μην αντιστέκεστε άλλο. Για την ακρίβεια, δεν μπορείτε, ακόμη κι αν θέλατε. Όπως βεβαιώνουν και οι επιστήμονες, η αισθησιακή, λάγνα φωνή που κάνει μια γυναίκα ελκυστική και ακαταμάχητη είναι ένα από τα (πολλά) όπλα που της έχει χαρίσει η ίδια η Φύση. Κι αυτό δεν είναι θεωρία: σε πειράματα που έγιναν, βρέθηκε ότι η χροιά της φωνής μιας γυναίκας που βρίσκεται στο απόγειο της γονιμότητάς της μπορεί να ηλεκτρίσει έναν άνδρα –κυριολεκτικά– σε πέντε δευτερόλεπτα από την στιγμή που θα ανοίξει τα χείλη της.

Για όλα φταίνε οι ορμόνες, οι οποίες κατά την διάρκεια του κύκλου αλλάζουν και την χροιά της φωνής. Στις πιο γόνιμες ημέρες η αλλαγή αυτή μπορεί να μην γίνεται συνειδητά αντιληπτή, όμως το μήνυμα ξέρει τον δρόμο και φτάνει στον εγκέφαλο των ανδρών, προκαλώντας τέτοια ηλεκτρική δραστηριότητα που στέλνει… ρίγη στο δέρμα και προκαλεί ταχυκαρδία καθώς αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό κατά 5%. Με άλλα λόγια, τις σωστές μέρες του μήνα μια γυναίκα μπορεί να κάνει έναν άνδρα –ή γυναίκα– να ανατριχιάσει απλώς και μόνον μιλώντας με εκείνη την ζεστή, πλανεύτρα φωνή.

Το υποσυνείδητο αυτό ερωτικό προσκλητήριο δεν γίνεται αντιληπτό μόνο από άνδρες, επισημαίνουν οι επιστήμονες. Το «πιάνουν» και οι γυναίκες εντοπίζοντας έτσι την κατάσταση γονιμότητας των άλλων γυναικών στον χώρο. Κάπου εκεί μάλλον αρχίζει ο ανταγωνισμός για το καλύτερο αρσενικό… Τα αποτελέσματα της σχετικής έρευνας που πραγματοποιήθηκε από το James Madison University στην Βιρτζίνια των ΗΠΑ αποδεικνύουν ότι οι αρχέγονοι μηχανισμοί υποβοήθησης της αναπαραγωγής υπάρχουν και λειτουργούν, ασχέτως αν οι σύγχρονες κοινωνίες μοιάζουν να έχουν ξεπεράσει το θέμα.