Ο ΠΦΣ θα ενημερώσει την Ευρώπη για το μέγεθος της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα

  • Iatropedia
Προσφυγή στα ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων θα κάνουν οι φαρμακοποιοί, ώστε να ενημερωθεί όλος ο κόσμος για το μέγεθος της ανθρωπιστικής κρίσης, που έχουν δημιουργήσει τα μνημόνια στην χώρα. Την ίδια ώρα χθες ο ΕΟΦ απαγόρευσε τις παράλληλες εξαγωγές και για άλλα 50 φάρμακα, που παρουσιάζουν έλλειψη στην ελληνική αγορά.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Τα μέτρα που έχουν ληφθεί στον χώρο της Υγείας και του Φαρμάκου έχουν οδηγήσει σε στρεβλώσεις και αδικίες, που άφησαν τους πιο αδύναμους χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ή τουλάχιστον χωρίς εύκολη πρόσβαση σε αυτές.

Οι φαρμακοποιοί, αντιδρώντας στα μέτρα της απελευθέρωσης του επαγγέλματός τους και των ΜΥΣΥΦΑ, μπαίνουν τώρα και στην διαδικασία να ενημερώσουν ευρωπαϊκούς φορείς για τα όσα διαδραμματίζονται στην Ελλάδα της κρίσης.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου:

Με την επιβολή του νέου Μνημονίου στη χώρα η ανθρωπιστική κρίση επιδεινώνεται ραγδαία. Η απόλυτη οικονομική ανεπάρκεια του ΕΟΠΥΥ, που οφείλει 600.000.000 ευρώ στα φαρμακεία, σε συνδυασμό με την συνεχή αύξηση της ανεργίας και των ανασφάλιστων συμπολιτών μας, οδηγεί το πολιτικό σύστημα της χώρας σε αναξιοπιστία και αδυναμία λύσης των προβλημάτων.

Τα μέτρα που αφορούν και τα φαρμακεία είναι καταστροφικά για όλη την κοινωνία και τα οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε σύντομο χρονικό διάστημα σε αδυναμία συνέχισης της πίστωσης προς τον ΕΟΠΥΥ.

Για το λόγο αυτό ο ΠΦΣ προσφεύγει άμεσα στα ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων προκειμένου να ενημερωθεί αλλά και να ενημερώσει για το εύρος αυτής της ανθρωπιστικής κρίσης, το οποίο βαίνει συνεχώς αυξανόμενο.

Οι απειλές σύνθλιψης του φαρμακείου της γειτονιάς, που περιέχονται στο νέο μνημόνιο, σημαίνει πλήρη κατάρρευση όλου του συστήματος περιθαλψης των πολιτών .