Ο Παύλος Πολάκης στην βάση των ελικοπτέρων του ΕΚΑΒ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Τις εγκαταστάσεις του Τμήματος Αεροδιακομιδών του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) στην Ελευσίνα, επισκέφθηκε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του ΔΣ του ΕΚΑΒ.

Ο Παύλος Πολάκης ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Τμήμα Αεροδιακομιδών από τους υπευθύνους των υπηρεσιών του και στη συνέχεια ενημερώθηκε από τον υποδιοικητή της 112 ΠΜ Σμήναρχο Ιωάννη Βαμβάκο και τον χειριστή ελικοπτέρων της 112 ΠΜ Επισμηναγό Αναστάσιο Κυριαζίδη, για τα πτητικά μέσα και ειδικότερα για τα 3 εναπομείναντα ελικόπτερα Α-109 Power της Αgusta, τα οποία παραμένουν παροπλισμένα στο υπόστεγο του Τμήματος, λόγω τεχικών προβλημάτων, για τα οποία οι προηγούμενες ηγεσίες του υπουργείου υγείας δεν είχαν αναλάβει την πρωτοβουλία εκκίνησης των διαδικασιών επίλυσής τους.

Από την πλευρά του ο κ. Πολάκης εξέφρασε τη βούληση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας να επιλύσει τα προβλήματα του Τμήματος Αεροδιακομιδών και ειδικότερα να κινήσει άμεσα τις απαιτούμενες διαδικασίες για την επισκευή και συντήρηση των συγκεκριμένων ελικοπτέρων, ώστε να τεθούν το συντομότερο δυνατό στην υπηρεσία των πολιτών των ακριτικών περιοχών.