Ο Παύλος Πολάκης στέλνει 186 γιατρούς στη νησιωτική χώρα και σε άγονες περιοχές

  • Iatropedia
Υπογράφηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, προκήρυξη για 186 θέσεις γιατρών σε μονάδες του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ), Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία άγονων και νησιωτικών περιοχών.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Δικαίωμα συμμετοχής στην προκήρυξη αυτή έχουν γιατροί υπηρεσίας υπαίθρου με θητεία οι οποίοι και προηγούνται, καθώς και γιατροί υπόχρεοι υπηρεσίας υπαίθρου. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι από τις 14 έως και τις 29 Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρεται, δικαίωμα συμμετοχής έχουν και οι ειδικευόμενοι γιατροί που κατέχουν θέση με παράταση ενώ το ίδιο ισχύει και για τους γιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου που υπηρετούν με παράταση της θητείας τους.

Γιατροί που είχαν καταθέσει αιτήσεις για την συμμετοχή τους σε προκηρύξεις – προσκλήσεις ενδιαφέροντος από το 2011 μέχρι και σήμερα, θα καταθέσουν μόνο συμπληρωματική αίτηση, χωρίς να επισυνάψουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Στην περίπτωση αυτή, θα γίνεται μνεία προς την υπηρεσία του υπουργείου Υγείας σε ποια προκήρυξη είχε κατατεθεί η αίτηση και για ποια κατηγορία γιατρών (υπόχρεοι ή επί θητεία).