Ο Μάριος Σαλμάς διαχωρίζει την θέση του για την σύσταση προκαταρκτικής

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Με δήλωσή του ο βουλευτής της ΝΔ, Μάριος Σαλμάς, τέως αναπληρωτής υπουργός Υγείας, διευκρινίζει ότι δεν υπέγραψε την πρόταση του κόμματός του για τη διενέργεια προκαταρτικής για το σκάνδαλο Novartis, καθώς «μόνο και μόνο για λόγους προσωπικής ευαισθησίας καθώς έχω παραπεμφθεί στην προκαταρκτική επιτροπή».

Διαβάστε τη δήλωση του βουλευτή:

«Δεν υπέγραψα την πρόταση για σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, που κατατέθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας την 27/2/2018, μόνο και μόνο για λόγους προσωπικής ευαισθησίας καθώς έχω παραπεμφθεί στην προκαταρκτική επιτροπή για την διερεύνηση των τυχόν ευθυνών πολιτικών προσώπων για την υπόθεση Novartis. Με την ουσία της πρότασης δεν έχω καμία διαφωνία».

Ποιοι προσυπογράφουν

Η πρόταση υπογράφεται από τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, τους πρώην πρωθυπουργούς και προέδρους του κόμματος και σύσσωμης της κοινοβουλευτικής ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης όχι όμως και τον βουλευτή της Μάριου Σαλμά, ο οποίος είναι ένας από τους «10» ελεγχόμενους στην προκαταρτική επιτροπή που συστήθηκε με βάση την πρότασης της πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμένος είχε ζητήσει να μην παραπεμφθεί στην προκαταρτική επιτροπή ο κ. Μάριος Σαλμάς ώστε να συνεχίσει να καταθέτει κατά της Novartis, ενώ και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής είχε στηρίξει στην συζήτηση στη Βουλή τον κ. Σαλμά.