Ο κύβος ερρίφθη: Ξεκινά την Παρασκευή ο διάλογος γιατρών ΕΟΠΥΥ- Άδωνι!

  • Iatropedia
Το χάσμα γεφυρώνεται μεταξύ γιατρών του ΕΟΠΥΥ και του Άδωνι Γεωργιάδη αφού επίσημα ξεκινά ο διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών την Παρασκευή. Τι μέλλει γενέσθαι

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το προεδρείο των γιατρών του ΕΟΠΥΥ με τον Άδωνι Γεωργιάδη οι δυο πλευρές συνανατήθηκαν προκειμένου να κλεισθεί το επίσημο ραντεβού έναρξης του διαλόγου για την Παρασκευή όπου θα τεθεί επί ταπητος το εργασιακό τους μέλλον.Στο ραντεβού θα συμμετέχει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ χωρίς όμως την συμμετοχή του Ιατρικού Συλλόγου Αττικής.

Όπως δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκινάμε τον διάλογο παρότι οι απεργία των γιατρών συνεχίζεται. Την ίδια στιγμή ο υπουργός υγείας κατέστησε σαφές ότι δεν προτίθεται να κάνει πίσω από την βασική γραμμή του διαλόγου η οποία αφορά το καθεστώς απασχόλησης των γιατρών, αυτό της πλήρους και αποκλειστικής.Επίσης δεσμεύτηκε ότι τέλος Ιανουαρίου άπαντες θα είναι στις θέσεις τους.

Στο επίσημο ραντεβού οι γιατροί αναμένεται να καταστήσουν σαφές στον Άδωνι Γεωργιάδη ότι δεν πρόκειται να δεχθούν να αλλάξουν οι εργασιακές τους σχέσεις και όσοι γιατροί τελικά υπηρετήσουν στο ΕΣΥ να μπορούν να κάνουν χειρουργείο για να μην ξεχάσουν την ιατρική! Με αυτή την προυπόθεση δέχονται να κλείσουν τα ιατρεία τους.

κλειστά Πολυιατρεία λόγω διαθεσιμότητας

Αύριο θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση των γιατρών προκειμένου να καθορίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεων τους με το πιο πιθανό σενάριο αυτό της λήξης των κινητοποιήσεων.

Ωστόσο όλο το χρονικό διάστημα που θα κρατήσει η διαθεσιμότητα των γιατρών τα Πολυιατρεία του Οργανισμού θα παραμείνουν κλειστά πράγμα που σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι θα υποστούν νέο γύρο ταλαιπωρίας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών περίπου 1000 συνάδερφοί τους αναμένεται να μετακινηθούν στο ΕΣΥ οι υπόλοιποι θα… βγούν από την πόρτα εξόδου.Την ίδια στιγμή οι γιατροί του Οργανισμού δηλώνουν ότι δεν θέλουν να κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία γιατί θα αποκοπούν από το πραγματικό τους έργο.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΠΟΣΕΥΠ- ΕΟΠΥΥ κ.Γ. Χρονόπουλος υποστήριξε ότι εμείς θα ακούσουμε την παραίνεση του πρωθυπουργού και θα προσέλθουμε στο διάλογο. Αν ο υπουργός πετάξει το μπαλάκι τότε είναι θέμα του πρωθυπουργού τι θα τον κάνει ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γ.Χρονόπουλος, υπαινισσόμενος ότι θα πρέπει να τον απομακρύνει από την κυβέρνηση αφού παράκουσε τις εντολές του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακέφαλος ο ΟΚΑΝΑ: Δεκτή έγινε από Άδωνι η παραίτηση Μαλλιώρη!

Ανοίγει ο ΕΟΠΥΥ σε ιδιώτες! Τι προβλέπει τροπολογία Άδωνι

Παράταση στις αναπηρικές συντάξεις λόγω απεργίας στον ΕΟΠΥΥ!

Σε ιδιωτικές εταιρείες οι έλεγχοι για τα χρέη του ΕΟΠΥΥ!