Ο Καρόνε «τραβάει αφτιά» αλλά …λεφτά υπάρχουν

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας έδωσε εντολή στη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να αναλάβει ο Οργανισμός το οικονομικό κόστος της διενέργειας του ειδικού τεστ ανίχνευσης του ιού Η1Ν1 στους νοσηλευόμενους ασθενείς του ΕΣΥ, μετά την καταγγελία που έκανε χθες το απόγευμα ο ΙΣΑ και μετέδωσαν όλα τα ΜΜΕ και το iatropedia.gr. Την ίδια ώρα, ωστόσο, ο "φίλτατος" Τζουζέπε Καρόνε ζητούσε να δει από τους υπεύθυνους οικονομικούς διευθυντές του ΕΟΠΥΥ και της Αριστοτέλους τις περικοπές δαπανών που ...ποτέ δεν έγιναν!

Έτσι, την ίδια ώρα που ο κ. Ξανθός ζητούσε από τον ΕΟΠΥΥ να λύσει το πρόβλημα με τα τεστ του ιού της γρίπης, ο Οργανισμός δεχόταν τα «βέλη» του κ. Καρόνε για τους προϋπολογισμούς του και όσα προτίθεται να πληρώσει στους παρόχους του.

Αυτό που ζητήθηκε είναι περικοπές στις διαγνωστικές εξετάσεις και τα φάρμακα αλλά και άλλες διαρθρωτικές αλλαγές που είχαμε ως κυβέρνηση συμφωνήσει αλλά δεν έχουμε πράξει ακόμα.

Η διήμερη επίσκεψη του κ. Καρόνε στην χώρα μας, που ολοκληρώνεται σήμερα το βράδυ ή αύριο νωρίς το πρωί, δεν φαίνεται να είχε μεγάλη επιτυχία καθώς -παρότι δεν είχε την ευκαιρία να «κατσαδιάσει» την ίδια την ηγεσία του ΥΥΚΑ- ό,τι είχε να πει, το διατύπωσε με την δέουσα αυστηρότητα σε αυτούς που πρέπει!

Όσο για τα τεστ του ιού της γρίπης που τέλειωσαν στα νοσοκομεία, όπως μπορείτε να διαβάσετε εδώ, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έδωσε την εντολή στον ΕΟΠΥΥ να το…φροντίσει, και σήμερα αναμένεται να δώσει παραπάνω εξηγήσεις για το θέμα!