Ο Ιπποκράτης είναι άνεργος! Χωρίς δουλειά χιλιάδες γιατροί

  • Iatropedia
Άνεργοι μένουν τελικά και πολλοί γιατροί σε καιρό μνημονίου καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ) 1 στους 3 εκπροσώπους του ...Ιπποκράτη είναι χωρίς δουλειά ή υποαπασχολούμενος.

Ούτε γιατρός δε συμφέρει πια να γίνει στην Ελλάδα της τρόικας και του μνημονίου καθώς η ανεργία είναι σίγουρη υπόθεση. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ), 1 στους 3 γιατρούς της Αθήνας είναι άνεργος ή υποαπασχολούμενος ή επιλέγει να φύγει στο εξωτερικό για να βρει δουλειά.

Μάλιστα ο ΙΣΑ σε μια προσπάθεια να σώσει την κατάσταση δημιουργεί Γραφείο Εύρεσης Εργασίας για τους άνεργους και υποαπασχολούμενους γιατρούς.
Όπως προκύπτει από την καταγραφή, η ανεργία και η υποαπασχόληση στον κλάδο αγγίζει πια το 2013 το 37,5%.

Μέσα σε μόλις 5 χρόνια η ανεργία στους γιατρούς διπλασιάστηκε καθώς ενώ το 2007 οι άνεργοι στην Αθήνα ήταν μόλις 592, έφθασαν το 2012 τους 1191. Ταυτόχρονα εκείνοι που φεύγουν στο εξωτερικό πενταπλασιάστηκαν. Ενώ το 2007 οι εξειδικευμένοι γιατροί που έφυγαν για το εξωτερικό ήταν 292, το 2012 άγγιξαν τους 1166.

«Το έγκλημα τεράστιο – οι ιθύνοντες φέρουν βαρύτατες ευθύνες και οφείλουν να λογοδοτήσουν.
Με έναν υγειονομικό χάρτη στα σπάργανα, με νησιά, κέντρα υγείας, νοσοκομεία σε λειτουργική κατάρρευση και χωρίς γιατρούς, με ένα δυναμικό χιλιάδων νέων γιατρών στο πουθενά, με την πρόληψη της υγείας στα αζήτητα, κυριολεκτικά ισοπεδώνεται ό,τι έχει απομείνει από το Σύστημα Υγείας” υπογραμμίζει ο Γ. Πατούλης, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.
Στο Γραφείο Εύρεσης Εργασίας, που δημιουργεί ο ΙΣΑ θα καταγράφονται οι προσφερόμενες θέσεις εργασίας και θα ενημερώνονται οι ενδιαφερόμενοι γιατροί. Επίσης, ο Σύλλογος θα επανεξετάσει τη δυνατότητα σύμπραξης μεταξύ γιατρών για τη δημιουργία πολυϊατρείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

στα εμιράτα και το ντουμπάι μεταναστεύουν οι νέοι γιατροί για ένα καλύτερο μέλλον

γιατροί part time στα νοσοκομεία

προς νομιμοποίηση το φακελάκι; τι επεξεργάζεται το υπουργείο υγείας

με λουκέτο απειλούνται 4500 διαγνωστικά εργαστήρια από το κούρεμα

προσωρινοί γιατροί και πάλι στο ΕΣΥ, που προσλαμβάνονται 170 επικουρικοί