Ο έρωτας περνάει από το στομάχι (και) για τις γυναίκες λένε οι επιστήμονες

  • Iatropedia
Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση Apetite, οι νεαρές γυναίκες δίνουν μεγαλύτερη προσοχή σε ρομαντικές εικόνες και καταστάσεις, όταν έχουν φάει ένα καλό γεύμα, συγκριτικά με όταν έχουν ακόμα ένα αίσθημα πείνας. Η μελέτη αυτή εκπονήθηκε από μια ομάδα ερευνητών από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Σαν Ντιέγκο.

Οι ερευνητές έβαλαν 20 γυναίκες σε ένα μηχάνημα μαγνητικής τομογραφίας, αφότου εκείνες δεν είχαν φάει τίποτα για 8 ώρες. Στη συνέχεια οι ερευνητές έδειξαν στις γυναίκες φωτογραφίες από ετερόφυλα ζευγάρια που μοιράζονταν “προσωπικές στιγμές”. Στις εικόνες αυτές, τα ζευγάρια εμφανίζονταν να κρατιούνται από το χέρι, να αγκαλιάζοντας κλπ. Ενδιαμέσως σε αυτές τις εικόνες, οι συμμετέχουσες έβλεπαν και άλλες, ουδέτερες εικόνες, όπως ένα συρραπτικό, ένα αυτοκίνητο και μια μπάλα του μπόουλινγκ.

Μετά από αυτό, οι συμμετέχουσες κατανάλωσαν ένα υψηλής θερμιδικής αξίας γεύμα (μαζί με ένα υψηλής διατροφικής πρωτεΐνης milk shake) και πέρασαν ακόμα μια φορά από το μηχάνημα της μαγνητικής τομογραφίας. Στη συνέχεια είδαν και πάλι ένα δεύετρο σετ φωτογραφιών με εικόνες αντίστοιχες με τις προηγούμενες.

Διαπιστώθηκε ότι την δεύτερη φορά υπήρχε σημαντικά μεγαλύτερη δραστηριότητα του εγκεφάλου τους όταν οι γυναίκες κοιτούσαν τις “ρομαντικές εικόνες”, ενώ ήταν χορτασμένες με φαγητό.

Οι ερευνητές ζήτησαν επίσης από τις συμμετέχουσες αν τις προηγούμενες ημέρες/εβδομάδες είχαν ακολουθήσει κάποια δίαιτα. Προς έκπληξή τους, διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που είχαν ακολουθήσει κάποια δίαιτα είχαν ακόμα μεγαλύτερη ανταπόκριση στις ρομαντικές εικόνες από τις υπόλοιπες συμμετέχουσες, ιδιαίτερα σε περιοχές του εγκεφάλου που συνδέονται με την ανταμοιβή.

Σύμφωνα με την επικεφαλής συγγραφέα της έρευνας, Alice Ely, “τα άτομα που κάνουν δίαιτα είναι πιο ευαίσθητα από τα άλλα, όταν είναι χορτασμένα, σε μια περιοχή του εγκεφάλου που έχει συνδεθεί με την αντιληπτή ελκυστικότητα, κάτι που συνδέεται με πιο γενικευμένη ευαισθησία στην ανταμοιβή, πέρα από την απλή τροφή (δηλαδή και στα ρομαντικά συναισθήματα προς κάποιον άλλο)”.

Σύμφωνα με την Ely, ένας πιθανός λόγος είναι ότι το να είναι μια γυναίκα χορτασμένη με καλό φαγητό θα μπορούσε να οδηγήσει σε αυξημένη ευαισθησία σε ανταμοιβές όπως το σεξ. Επισήμανε, ωστόσο, ότι χρειάζεται περισσότερη έρευνα για να επιβεβαιωθεί ότι το αίσθημα πληρότητας από το φαγητό συνδέεται με τη σεξουαλική επιθυμία.

http://nycity.today/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πιο δύσκολο να μείνουν έγκυες οι γυναίκες που εργάζονται σε…

Η γυναικεία απιστία σε Infographic