Ο ΕΟΠΥΥ παρακάμπτει τους φαρμακοποιούς σε κινητοποίηση και δίνει άλλες λύσεις…

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Λύσεις έδωσε ο ΕΟΠΥΥ στους ασφαλισμένους του ώστε να μην ταλαιπωρούνται με την προμήθεια του υγειονομικού υλικού που χρειάζονται και δεν τους το παρέχουν δωρεάν (σύμφωνα με την σύμβαση που έχουν με τον Οργανισμό) οι φαρμακοποιοί της Αθήνας. Τους παρέχει μέχρι και... χάρτη για να πηγαίνουν στο Ρέντη και λίστες με τους προμηθευτές. Να θυμίσουμε ότι οι φαρμακοποιοί του ΦΣΑ βρίσκονται σε κινητοποίηση επειδή δεν έχουν πληρωθεί σύμφωνα με την σύμβαση που υπέγραψαν τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους.

Διαβάστε τι αναφέρει ο ΕΟΠΥΥ σε ανακοίνωσή του:

Σε συνέχεια ανακοίνωσης του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής για αναστολή πίστωσης στη χορήγηση σκευασμάτων ειδικής διατροφής και αναλώσιμου υγειονομικού υλικού, υπενθυμίζουμε στους ασφαλισμένους ότι η προμήθεια των εν λόγω υλικών και σκευασμάτων μπορεί να γίνεται με τον ίδιο τρόπο και χωρίς προπληρωμή και από τους λοιπούς συμβεβλημένους παρόχους.

Συγκεκριμένα:
Α. Σκευάσματα ειδικής διατροφής μπορούν να προμηθεύοντα εκτός των φαρμακείων και από τους συμβεβλημένους παρόχους που καταγράφονται στον Πίνακας 1 21-08-2017.
Β. Αναλώσιμο υγειονομικό και ιατροτεχνολογικό υλικό μπορούν να προμηθεύονται εκτός των φαρμακείων και από τους συμβεβλημένους παρόχους που καταγράφονται στον Πίνακας 2 21-08-2017.
Γ. Ειδικότερα το αναλώσιμο υγειονομικό υλικό για το διαβήτη μπορούν να το προμηθεύονται σε περίπτωση ανάγκης από το Φαρμακείο ΕΟΠΥΥ Ρέντη, επί της οδού Πειραιώς 167, περιοχή Ρέντη και ώρες 08:00 έως 15:00 (για οδηγίες πρόσβασης πατήστε εδώ Οδηγίες πρόσβασης 21-08-2017).

Εφόσον κριθεί αναγκαίο, θα επεκταθεί το δίκτυο εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων για το αναλώσιμο υγειονομικό υλικό του διαβήτη και θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση του Οργανισμού.
Για οποιαδήποτε αναφορά επί του θέματος μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Οργανισμό στις τηλεφωνικές γραμμές: 2108110657, 2108110660 ή με αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση: diabetes@eopyy.gov.gr