Ο διοικητής ΨΝΑ διαψεύδει ότι ζήτησε δίωξη – Το ΥΥΚΑ ωστόσο τον «παραίτησε»

  • Iatropedia
Λίγο μετά τις 16:00 σήμερα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ανακοίνωσε ότι πάυει από τα καθήκοντά του τον κ. Θεοδωράκη "με στόχο την αποκατάσταση της εργασιακής ειρήνης και της εύρυθμης λειτουργίας του ΨΝΑ"! Σε επικοινωνία που είχε νωρίτερα το iatropedia.gr με τον διοικητή του ΨΝΑ, Παύλο Θεοδωράκη, μας δήλωσε κατ' αποκλειστικότητα ότι οι μόνες κινήσεις στις οποίες προέβη την περασμένη Τρίτη ήταν να ενημερώσει για την κατάληψη του γραφείου του την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και την Εισαγγελία ώστε να μην φέρει τυπικά την ευθύνη αν συμβεί κάποιο δυσάρεστο περιστατικό μετά την εκδίωξή του από το νοσοκομείο.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

«Ουδέποτε προχώρησα σε μηνυτήρια αναφορά ή άλλο παρόμοιο μέτρο κατά των εργαζομένων είτε προσωπικά είτε ως διοικητής του ΨΝΑ», ξεκαθαρίζει ο κ. Θεοδωράκης.

Και συνεχίζει: «Η όποια κλήση από την αστυνομία ή άλλη Αρχή έγινε αυτεπαγγέλτως και ουδεμία σχέση έχω εγώ με αυτήν, κι άρα τα όσα αναφέρονται σε ανακοινώσεις και δηλώσεις εργαζομένων είναι ανακριβή». Μάλιστα ο κ. Θεοδωράκης τονίζει ότι ακόμα και η ενημέρωση της Εισαγγελίας στην οποία προέβη δεν περιείχε ουδεμία νύξη για ευθύνες των εργαζομένων και μόνο σκοπό είχε να καλύψει νομικά τον ίδιο ως προς την πιθανότητα να συμβεί κάποιο περιστατικό κατά την απουσία του κι ενώ ουσιαστικά δεν φέρει τον έλεγχο και την ευθύνη του ιδρύματος.

Να θυμήσουμε ότι την περασμένη Τρίτη το iatropedia μετέδωσε πρώτο την κατάληψη του γραφείου του διοικητή στο ΨΝΑ ενώ φιλοξενούμε και τις ανακοινώσεις και τα αιτήματα των εργαζομένων στο νοσοκομείο.

Διαβάστε την ανακοίνωση του υπουργείου για την παύση του διοικητή:

«Τη λήξη της θητείας του κοινού Διοικητή του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ) και του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής «Δρομοκαΐτειο», κ. Παύλου Θεοδωράκη αποφάσισε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας με στόχο την αποκατάσταση της εργασιακής ειρήνης και της εύρυθμης λειτουργίας του ΨΝΑ.

Παράλληλα, τον καθηγητή Ψυχιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και πρόεδρο της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας, Δημήτριο Πλουμπίδη, όρισε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ως εκπρόσωπο της Ελλάδας για την Ψυχική Υγεία στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ). Τη θέση αυτή κατείχε μέχρι σήμερα ο κ. Π. Θεοδωράκης.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση των εργαζομένων στο ΨΝΑ που πρόσκεινται στην «Συσπείρωση»:

Καταδικάζουμε απερίφραστα την κλήση στην ασφάλεια τριών μελών του Δ.Σ. του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων Ψ.Ν.Α.-Δαφνί μετά την καταγγελία του Διοικητή του ΨΝΑ στον αρμόδιο Εισαγγελέα ζητώντας την ποινική δίωξη των μελών του Σωματείου,

Η ενέργεια αυτή αποτελεί σαφέστατη ποινικοποίηση της συνδικαλιστής δράσης.

Παραπέμπει σε πρακτικές του πρόσφατου παρελθόντος των μνημονικών κυβερνήσεων πασοκ-νδ.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ

Το υπουργείο υγείας ας σταματήσει το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου και να πάρει θέση, είναι με το μέρος των μνημονιακων διορισμένων διοικητών άραγε?

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους συναδέλφους που διώκονται και είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίζουμε να στηρίζουμε την κατάληψη της διοίκησης του ΨΝΑ και να παλεύουμε μέχρι να λυθούν τα χρονίζοντα προβλήματα της υποστελεχωσης και υποχρηματοδοτησης του νοσοκομείου που το βουλιάζουν καθημερινά και προσβάλουν βάναυσα εργαζόμενους και ασθενείς.

1-6-2015