Ο Αθ. Γιαννόπουλος στον Δήμο Ευρώτα

  • Iatropedia
Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Καθηγητής κ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος επισκέφθηκε τον Δήμο Ευρώτα σήμερα Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015, στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης για την Αντιμετώπιση της Ελονοσίας και πραγματοποίησε πολυτομεακή σύσκεψη στο Δημαρχείο Σκάλας με θέμα «Δράσεις για την Eλονοσία στο Δήμο Ευρώτα Λακωνίας» με τη συνεργασία του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., του Υπουργείου Υγείας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Ευρώτα.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν η λήψη αποφάσεων σχετικά με την υλοποίηση δράσεων πρόληψης για την αντιμετώπιση της ελονοσίας στη Λακωνία, δεδομένης της υψηλής επικινδυνότητας της περιοχής. Η καταγραφή κρουσμάτων ελονοσίας στο Δήμο Ευρώτα από το 2009 έως το 2012 επέβαλλε τη λήψη δραστικών μέτρων και τον καθορισμό μιας μακροπρόθεσμης πολιτικής πρόληψης.

Ο Δήμος Ευρώτα πραγματοποιώντας μία σειρά επίμονων δράσεων με τη συνεργασία του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. και της Περιφέρειας Πελοποννήσου κατόρθωσε να εξαλείψει τα κρούσματα ελονοσίας τα έτη 2013 – 2014, ενώ συνεχίζει την εφαρμογή μέτρων πρόληψης ώστε να αποφευχθεί οποιοδήποτε κρούσμα στο μέλλον.

Στη σύσκεψη πραγματοποίησαν χαιρετισμό ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Καθηγητής κ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος, ο Δήμαρχος του Δήμου Ευρώτα κ. Ιωάννης Γρυπιώτης και η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λακωνίας κα. Μαρία Τσιρώνη.

Επίσης παραβρέθηκαν ο κ. Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο οποίος ήταν και ο συντονιστής της συνάντησης, ο κ. Αντώνης Μιχαηλάκης, Ερευνητής Εντομολόγος στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, ο κ. Βασίλειος Διαμαντόπουλος, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο κ. Γεώργιος Κουβάτσος, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, η κα. Λουκία Μυλωνά, Γιατρός Παθολόγος, Διευθύντρια Κέντρου Υγείας Βλαχιώτη, επιστημονικό κλιμάκιο του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. αποτελούμενο από την κα. Αννίτα Βακάλη, Επόπτρια Υγείας ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., την κα. Αγορίτσα Μπάκα, Ιατρό ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. και την κα. Χρυσοβαλάντου Κεφαλούδη, Περιβαλλοντολόγο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.

Τέλος παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των αρμόδιων υπηρεσιών της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και επιστημονικοί συνεργάτες των αναδόχων εταιρειών του έργου καταπολέμησης κουνουπιών στον Δήμο Ευρώτα Λακωνίας.