Ο Ανδρέας Ξανθός δρομολογεί άμεση προμήθεια φυματίνης και εμβολίων

ypoyrgos
Όπως αναφέρουν από το γραφεί του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, εντός των επόμενων 2-3 εβδομάδων θα γίνει η άμεση προμήθεια 150.000 δόσεων φυματίνης και 40.000 δόσεων του εμβολίου BCG προκειμένου να προχωρήσει απρόσκοπτα ο εμβολιασμός που απαιτείται για τη υγειονομική θωράκιση της χώρας σε ό,τι αφορά τη φυματίωση.

Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε ο υπουργό Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, στη Βουλή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Γιώργου Λαμπούλη, σχετικά με προβλήματα που παρουσιάζονται στον αντιφυματικό εμβολιασμό και στις ελλείψεις φυματίνης.

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι το πρόβλημα που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια οφείλεται στην περιορισμένη διάθεση εμβολίων από το Δανικό Ινστιτούτο SSI, από το οποίο προμηθεύεται τα εμβόλια και το Ε.Ι. Παστέρ. Με βάση τον Εθνικό Εμβολιασμό θα υλοποιηθεί κανονικά η εμβολιαστική κάλυψη του παιδικού πληθυσμού μέσω των εμβολιαστικών κέντρων που λειτουργούν σε όλη τη χώρα με ευθύνη των Υπηρεσιών Υγείας- Πρόνοιας των Περιφερειών.

Ο κ. Α. Ξανθός τόνισε επίσης ότι σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) η Ελλάδα δεν θεωρείται χώρα ενδημική σε ότι αφορά τη φυματίωση, παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων ετησίως. Τα κρούσματα αυτά αφορούν ειδικούς πληθυσμούς (έγκλειστοι σε σωφρονιστικά ιδρύματα ΧΕΝ, Ρομά, μετανάστες από χώρες με υψηλά ποσοστά νοσούντων από TBC στο γενικό πληθυσμό κ.α).

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Όλες οι ειδήσεις

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν

Top 5 Trends