Ο Ανδρέας η Μέρκελ και τα νέα νοσήλια!

  • Iatropedia
Δυσκολευόμαστε με τα νέα κοινά ενοποιημένα νοσήλια (ΚΕΝ) δηλαδή το νέο τρόπο τιμολόγησης της νοσηλείας στο ΕΣΥ, παραδέχτηκε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος όπως είχε αποκαλύψει το iatropedia.gr ανέστειλε την εφαρμογή των ΚΕΝ έως το Μάρτιο.

Ο υπουργός Υγείας είχε απευθυνθεί πρόσφατα και στον υπουργό Υγείας της Γερμανίας και της Άγκελας Μέρκελ για να λάβει συμβουλές για το πώς να τιμολογεί τη νοσηλεία στα ελληνικά δημόσια νοσοκομεία. Μάλιστα όπως και ο ίδιος επεσήμανε, ζήτησε από το γερμανό ομόλογό του να του παραχωρήσει τα γερμανικά ΚΕΝ ώστε να προσαρμοστούν και να υιοθετηθούν και στη χώρα μας, κάτι βέβαια που δεν έγινε αποδεκτό.

Το επόμενο διάστημα και έως το Μάρτιο αναμένεται να γίνουν διάφορες αλλαγές στις τιμές των ΚΕΝ καθώς διαπιστώθηκε ότι πολλές ασθένειες τιμολογήθηκαν πολύ υψηλότερα από ότι μπορούν να αντέξουν τα ασφαλιστικά Ταμεία. Κάτι που εξάλλου είχαν καταγγείλει και από την πρώτη στιγμή οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ) που είναι άλλωστε και οι πρώτοι που εφαρμόζουν στην πράξη την τιμολόγηση μέσα στα νοσοκομεία.

Σήμερα το βράδυ αναμένεται να πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη στο ΕΚΕΠΥ με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε να μπουν νέες βάσεις για τα ΚΕΝ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

διπλασιάστηκαν οι δαπάνες για τα νέα νοσήλια

με δανεικούς… καρδιολόγους καταπολεμούν τα κενά στα νοσοκομεία

χρεώνουν ακόμη τους τοκετούς στα δημόσια νοσοκομεία